Ексочільнику Оленівської колонії повідомили про підозру за катування більше 100 воїнів ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Ексочільнику Оленівської колонії повідомили про підозру за катування більше 100 воїнів ЗСУ

Ексочільнику Оленівської колонії повідомили про підозру за катування більше 100 воїнів ЗСУ
Джерело:  online.ua

Колишньому очільнику окупаційної «Волноваської виправної колонії» (більш відома як Оленівська колонія) та його підлеглому повідомили про підозру. Вони причетні до масових знущань над українськими військовополоненими.

Джерело: СБУ

Двом колаборантам оголосили підозру

Провохоронці встановили, що зловмисник з початку повномасштабного вторгнення РФ і до кінця липня 2022 року організував катування більше 100 полонених бійців ЗСУ.

Для тортур над потерпілими їх відводили до спеціально створеного на території колонії «дисциплінарного ізолятора», - йдеться у повідомленні.

В ізоляторі до людей застосовували різні види фізичного насильства і вчиняли психологічний тиск, які супроводжували постійними погрозами «повільного» вбивства.

Для «конвоювання» людей до катівні фігурант залучав свого підлеглого – «молодшого інспектора відділу нагляду» окупаційної в’язниці, який також брав участь у тортурах над військовополоненими.

Що загрожує ексочільнику Оленівської колонії

СБУ повідомила колишньому очільнику окупаційної «Волноваської виправної колонії» та його підлеглому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (жорстоке поводження з військовополоненими, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Їм загрожує до 12 років увʼязнення.

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваних в розшук та звернення до суду за дозволом на здійснення спеціального досудового розслідування.

Відомо, що колишнім очільником окупаційної колонії виявився місцевий житель, що до 2014 року був начальником сектору з розшуку в Горлівському райвідділі розформованої міліції Донецької області. Журналісти встановили, що йдеться про Сергія Євсюкова.

Під час захоплення частини регіону він залишився на території міста і пішов на співпрацю з окупаційною адміністрацією РФ.

На початку 2022 року він став керівником створеної РФ Оленівської колонії і пробув на цій «посаді» до кінця липня.

Нагадаємо, що вночі 29 липня війська РФ обстріляли колонію в місті Оленівка Донецької області. там росіяни утримували українських військовополонених з «Азовсталі». Загинуло більше 40 український військових, 130 отримали поранення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?