Вибух у російській колонії в Оленівці не був спричинений ракетою HIMARS — ООН
Категорія
Україна
Дата публікації

Вибух у російській колонії в Оленівці не був спричинений ракетою HIMARS — ООН

Вибух у російській колонії в Оленівці не був спричинений ракетою HIMARS — ООН
Джерело:  online.ua

В Організації Об’єднаних Націй прокоментували російський теракт в Оленівці та визнали, що вибух "не був спричинений ракетою HIMARS".

Джерело: ООН

ООН не вважає вибух у Оленівці спричиненим ракетою HIMARS

В ООН повідомили про численні інтерв'ю з українськими військовими, які пережили теракт у Оленівці. В організації детально проаналізували наявні додаткові дані.

Хоча точні обставини інциденту в ніч з 28 на 29 липня 2022 року залишаються нез'ясованими, доступна інформація та наш аналіз дозволяють зробити висновок, що він не був спричинений ракетою HIMARS, – наголошується у заяві.

Москва не задовольнила запити на доступ до територій України, що перебувають під тимчасовою окупацією РФ, і не надала задовільних гарантій безпеки для відвідування місця теракту, – говорять в ООН.

Що відомо про теракт в російській колонії Оленівка

У ніч проти 29 липня 2022 року на території колишньої виправної колонії № 210 смт Оленівка на тимчасово захопленій території Донецької області у будівлі, де росіяни утримували українських військовополонених, стався потужний вибух.

Фото: відкриті джерела

За даними російської сторони, в результаті загинули близько 50 українських захисників, ще понад 70 – зазнали важких поранень.

Міжнародна комісія Червоного Хреста намагалася потрапити на місце злочину, але її не допустили російські загарбники.

Генпрокурор Костін оприлюднив інформацію: українських військовополонених вбили за допомогою термобаричної зброї.

У серпні 2022 року Генсек ООН Антоніу Гутерріш створив комісію з розслідування теракту в окупованій Оленівці. Втім через півроку, не отримавши гарантій безпеки від росіян, Гутерріш розпустив цю місію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?