Генсек ООН звинуватив Росію в ударі по нужденних по всьому світу
Категорія
Політика
Дата публікації

Генсек ООН звинуватив Росію в ударі по нужденних по всьому світу

Генсек ООН звинуватив Росію в ударі по нужденних по всьому світу
Джерело:  online.ua

Генсек ООН Антоніу Гутерріш, назвав рішення щодо припинення Росією виконання умов зернової угоди ударом по нужденним верствам населення по всьому світу.

Джерело: брифінг генсека ООН

Глава ООН засудив Росію через припинення зернової угоди  

Генсек ООН зазначив, що протягом останніх днів звернувся до кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна із пропозиціями щодо продовження терміну дії зернової угоди і висловив глибоке розчарування тим, що у Кремлі проігнорували їх.

Зрештою, участь у цих угодах - це вибір, але у людей, які опинилися у скрутному становищі в усьому світі, і у країн, що розвиваються, немає вибору. Сотням мільйонів людей загрожує голод, а споживачам - глобальна криза вартості життя. Вони заплатять за це ціну, - підкреслив Гутерріш.

Гутерріш також наголосив, що ООН та Єврокомісія домовились про підключення "дочки" підсанкційного "Россєльхозбанку" до системи SWIFT для продовження "зернової угоди". Але Росія проігнорувала таку пропозицію.

За його словами, Росія порушувала питання про допуск до системи SWIFT Россільгоспбанку як ключовий фактор, який впливав на можливе продовження "зернової угоди".

І у своєму листі до російського диктатора Володимира Путіна він зробив відповідну пропозицію.

ООН нещодавно досягла з Єврокомісією конкретного рішення щодо того, щоб дочірня структура "Россєльхозбанку" могла знову отримати доступ до SWIFT, - підкреслив генсек ООН.

Він зазначив, що така пропозиція могла бути реалізована у рамках існуючих норм.

Я глибоко розчарований тим, що мої пропозиції залишилися поза увагою, - підкреслив генсек ООН.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?