Полк "Азов" з’ясовує імена виконавців та організаторів розстрілу колонії в Оленівці
Категорія
Україна
Дата публікації

Полк "Азов" з’ясовує імена виконавців та організаторів розстрілу колонії в Оленівці

Полк "Азов" з’ясовує імена виконавців та організаторів розстрілу колонії в Оленівці
Джерело:  online.ua

Полк "Азов" опублікував офіційну заяву щодо масового вбивства українських військовополонених 29 липня 2022 року в селі Оленівка. Полк уже має попередню інформацію про імена виконавців та організаторів страти.

Джерело: полк Азов

Полк "Азов" опублікував офіційну заяву щодо вбивства українських військовополонених 

Тимчасово виконуючий обов’язки командира полку «Азов» майор Микита Надточій «Раз-Два» опублікував офіційну заяву полку щодо масового вбивства українських військовополонених 29 липня 2022 року в селі Оленівка на тимчасово окупованій території.

Ми розцінюємо удар по Оленівці як акт публічної страти. Росія здійснила його від безкарності. Вони звикли, що їх ніхто не притягне до відповідальності, навіть за відкрите порушення законів і звичаїв війни. Тому ми, «Азов», Україна як держава і весь цивілізований світ боляче дамо відсіч, аби росія це запам'ятала раз і назавжди. Ми вже з'ясовуємо імена виконавців та організаторів страти, уже маємо попередню інформацію, але поки що не готові повідомляти деталі, - сказав Надточій.

Родичі захисників "Азовсталі" закликали світ визнати РФ державою-спонсором тероризму

На Софійській площі в Києві родичі українських військовополонених з "Азовсталі" і активісти закликали світову спільноту відреагувати на трагедію, що сталася в колонії Оленівка (Донецька обл.), і визнати РФ державою - спонсором світового тероризму.

На площі зібралося кілька десятків людей, серед яких здебільшого були родичі військовополонених бійців полку "Азов". Групи людей з плакатами вишикувалися в шеренгу на Софійській площі біля пам'ятника Б. Хмельницькому.

Аналогічні акції також анонсовані 30-31 липня в низці міст і країн світу, зокрема Берліні (Німеччина), Кракові (Польща), Стамбулі (Туреччина), Монреалі (Канада), Франкфурті (Німеччина), Ремербергу (Німеччина), Женеві (Швейцарія). Також це буде Гран Канарія, Лас Палмас, Варшава (Польща), Батумі, Тбілісі (Грузія), Амстердам (Нідерланди), Аліканте (Іспанія), Рига (Латвія) і Лондон (Велика Британія).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?