Співучасники злочинів: МЗС відреагувало на заклики посольства РФ вбивати полонених
Категорія
Політика
Дата публікації

Співучасники злочинів: МЗС відреагувало на заклики посольства РФ вбивати полонених

Співучасники злочинів: МЗС відреагувало на заклики посольства РФ вбивати полонених
Джерело:  online.ua

МЗС України заявило, що немає різниці між російськими дипломатами, які закликають стратити українських військовополонених, і російськими військами, які роблять це в Оленівці у відповідь на заклик посольства Росії у Великій Британії, щоб бійці українського полку «Азов» були не просто страчені, але повішені.

Джерело: речник МЗС Олег Ніколенко, ОПУ

Реакція МЗС на заклики до насильства від посольства РФ

Прочитайте це, коли вам кажуть, що Росія не має бути ізольована. Немає різниці між російськими дипломатами, які закликають стратити українських військовополонених, і російськими військами, які роблять це в Оленівці. Всі вони є співучасниками цих воєнних злочинів і повинні відповісти, - написав Ніколенко.

Твіт російського посольства в Британії був опублікований через кілька годин після загибелі в колонії в окупованій Оленівці десятків українських військовополонених, у тому числі бійців «Азова».

До твіту посольство прикріпило відео, де чоловік та жінка, що називають себе жителями Маріуполя, стверджують, що українські військові нібито стріляли по них із території заводу «Азовсталь».

При цьому соцмережа не видалила твіт російського посольства. Вона додала до нього текст про те, що твіт порушує правила щодо розпалювання ненависті, однак доступ до нього не закритий, оскільки він може бути предметом суспільного інтересу.

Реакція Офісу президента

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак назвав «дикунами і терористами» представників посольства Росії у Великій Британії.

Росія – це країна-терорист. В 21-му сторіччі розповідати на дипломатичному рівні про те, що люди заслуговують страти через повішення просто так – можуть лише дикуни і терористи. РФ – держава-спонсор тероризму. Які ще потрібні докази?, - написав Єрмак.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?