Експерт назвав найбільшу перешкоду для стрімкого розвитку України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Експерт назвав найбільшу перешкоду для стрімкого розвитку України

Експерт назвав найбільшу перешкоду для стрімкого розвитку України
Джерело:  online.ua

Колишній очільник ДПС Сергій Верланов звернув увагу усіх укранських громадян на те, що якісний стрибок від авторитарної імперії до європейської демократії Україні виявився складним, і наразі наша держава застрягла в стагнації, живучи від кризи до кризи і від революції до революції, а люди продовжують жити в бідності. На переконання експерта, серед головних причин згаданого явища – деструктивна роль Росії і вплив олігархів на всі складові життя України. Окрім того, Верланов наголосив, що відсутність справедливих і незаангажованих судів – це найбільша перешкода для розвитку нашої держави. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання Atlantic Council.

"Нікого не здивує, що українські олігархи і Кремль часто роблять спільну справу. Зрештою, у них загальні ключові цілі, наприклад, зберігати в Україні слабкі державні інститути і нинішню корупцію, запобігати інтеграцію країни в більш прозоре і засноване на правилах євроатлантичне співтовариство. Баланс сил між різними олігархічними групами може варіюватися, але суть системи залишається незмінною. Невелика група олігархів схвалює ключові рішення через своїх представників у владі та в державних установах, продовжуючи формувати траєкторію нації", – підкреслив Сергій Верланов.

За його словами, у офіційного Києва були потужні спроби вирватися із замкнутого кола, створеного олігархатом.

"Очолюючи Державну податкову службу (ДПС), я разом з Гончаруком в складі реформаторського уряду включився в боротьбу з системою корупції, побудованої для того, щоб добувати ресурси в інтересах олігархічних кланів країни. Команда Гончарука складалася з порядних людей, але у них в основному не вистачало досвіду для візантійського світу українських політичних інтриг, і вони виявилися не на рівних для загартованих олігархічних сил. Уряд протримався менше року", – пояснив Сергій Верланов.

Як стверджує експерт, один з головних інструментів для обмеження впливу олігархів – це приватизація вагомого портфеля державних активів, багато з яких є серйозними джерелами корупції. Інший найважливіший крок – реформа судочинства.

"Відсутність справедливих і незаангажованих судів – це найбільша перешкода для розвитку України. Це стримує іноземні інвестиції і отруює всі інші виміри українського суспільства, створюючи середовище безкарності, в якій олігархічні клани можуть процвітати", – наголосив фахівець.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Верховній Раді повідомили українцям невтішну новину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?