Експерт оцінив ризик провокацій зі сторони Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт оцінив ризик провокацій зі сторони Білорусі

Експерт оцінив ризик провокацій зі сторони Білорусі
Джерело:  online.ua

Голова "Українського центру безпеки та співпраці", військовий експерт Сергій Кузан розповів online.ua, як РФ створює напругу вздовж всього кордону України та чи можливі провокації зі сторони Білорусі.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Як РФ створює напругу на кордоні з Україною

Окупаційні війська РФ отримали наказ наступати на більшості напрямків, але вони не мають наступальної міці і ми бачимо, як ворог розтягує свої підрозділи.

За словами Сергія Кузана, це просування конкретно по Донецькому і Луганському відтинку фронту.

Зараз наш фронт загалом зменшений приблизно до тисячі кілометрів. Ми бачимо, що ворог в цьому плані діє правильно, тому що він концентрує свої сили, і пробує протиснутися саме на Донеччині та Луганщині для того, щоб виконати політичне завдання Путіна: вийти на адміністративні межі Донецької і Луганської областей. Це його основне завдання.

Ворог буде створювати загрозу і напругу всій протяжності державного кордону, де тільки зможе це зробити.

І я думаю, що ми найближчим часом ще почуємо про скупчення сил, наприклад, на кордоні з Сумською чи з Чернігівською областями, наприклад, в районі Бєлгороду, що є кордоном Харківської області. Навіть з території Білорусі можливі якісь провокації і можливе також перекидання техніки, які ми спостерігаємо останніми місяцями. Це й те, що ми чуємо - це загострення в Молдові, тобто спроби росіян підпалити регіон.

Це робиться для того, щоб розтягнути українські сили, для того, щоб їх там зв'язати.

Якщо є скупчення сил з одного боку державного кордону, то значить, ми повинні тримати там аналогічні сили задля уникнення будь-яких провокацій. Це сьогодні завдання ворога, але цей намір ворога добре бачить наше командування. Ми маємо достатньо сил для того, щоб не лише наносити ураження ворогу в обороні, але згодом, після того, як зіб'єм його наступальний потенціал, перейти до контрнаступу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?