Експерт пояснив, чому Байден підставив Україну з Північним потоком-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт пояснив, чому Байден підставив Україну з Північним потоком-2

Експерт пояснив, чому Байден підставив Україну з Північним потоком-2
Джерело:  online.ua

Колишній радник з національної безпеки експрезидента США Дональда Трампа, Джон Болтон, звернув увагу світових лідерів на те, що помилки такого масштабу, якими стало термінове виведення американських військ з Афганістану, матимуть величезні наслідки для світової безпеки. Окрім того, він пояснив, чому президент США Джо Байден підставив Україну з "Північним потоком-2".

Джерело: "ЄП" з посиланням на заяву Джона Болтона під час форуму YES-Brainstorming

Болтон порівняв рішення США щодо Афганістану з "Північним потоком-2"

За словами Джона Болтона, такі кроки команди Джо Байдена "відповідають очікуванням частини виборців Байдена, так само, як їм відповідало рішення щодо "Північного потоку-2".

"Рішення по Афганістану, яке Байден прийняв, не радячись ні з ким, як це було катастрофічно зроблено, підриває ключову тезу, з якою Байден йшов на вибори 2020 року, про те, що його перемога стане поверненням до компетентного управління", - наголосив експерт.

Колишній радник Дональда Трампа також звернув увагу на те, що такі кроки, як рішення по Афганістану, "створюють дефіцит влади в Афганістані, чим скористаються як сусідній Іран, так і Росія та Китай".

"Афганістан вже втрачено, неможливо повернути його ще раз. Тепер головне – унеможливити нові напади з боку "Талібану", - зазначив Джон Болтон.

Що важливо розуміти, 10 вересня російська влада неочікувано для всіх заявила про завершення будівництва скандального російського газогону "Північний потік-2".

Коротко про будівництво "Північного потоку-2"

  • Будівницто скандального російського газогону "Північний потік-2" доволі довго перебувало на фінальному етапі, одна потужні санкції США блокували продовження процесу та змушували компанії масово покидати цей проєкт.

  • Після цього команда лідерки ФРН Ангели Меркель запропонувала новій адміністрації США Джо Байдена посилити свою підтримку України, щоб РФ змогла завершити проєкт "Північний потік-2" без нових санкцій офіційного Вашингтону.

  • А Європа офіційно вирішила відмовитися від російського газопроводу "Північний потік-2", по якому Москва планує постачати газ до країн ЄС в обхід України. Однак Брюссель стверджує, що буде змушений змиритися з існуванням цього об’єкта.

  • 21 липня США та Німеччина оголосили, що офіційно домовились про завершення будівництва російського газопроводу "Північний потік-2", опублікувавши спільну декларацію з обіцянками Україні.

  • 10 вересня 2021 року "Газпром" заявив про завершення будівництва "Північного потоку-2". 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?