Експерт пояснив прихований сенс переговорів Путіна, Меркель й Макрона
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт пояснив прихований сенс переговорів Путіна, Меркель й Макрона

Експерт пояснив прихований сенс переговорів Путіна, Меркель й Макрона
Джерело:  online.ua

30 березня офіційно стало відомо, що французький лідер Еммануель Макрон, канцлерка ФРН Ангела Меркель й очільник Кремля Володимир Путін провели переговори у форматі відеоконференції без участі ще одного представника нормандської четвірки - українського президента Володимира Зеленського. Есперти запевняють, що офіційному Києву не варто хвилюватись з цього приводу, оскільки у цієї неочікуваної бесіди є свій прихований сенс, передає ONLINE.UA з посилання на "24 канал".

Так, за словами колишнього міністріа закордонних справ України Володимира Огризка, ця розмова означає, що 2 посередники проводять свою роботу, тобто спілкуються з країною-агресором, Росією, і країною-жертвою, тобто Україною, і разом, і окремо. Він також звернув увагу на те, що Ангела Меркель та Еммануель Макрон роз'яснили російському диктатору нові підходи країн щодо ситуації на Донбасі. Найімовірніше, останній відповів на це, що у всьому винна Україна, тому його, мовляв, чіпати не треба.

"Серед тем були всі "гарячі точки", в яких Росія поводить себе неадекватно. Однією з них є і Україна. Я думаю, це була певна виховна робота, проведена Німеччиною і Францією. Нам хвилюватися не треба", – зазначив Огризко.

Експерт також нагадав, що нещодавно офіційні Париж та Берлін запропонували нові підходи щодо вирішення ситуації на Донбасі. Однак "меню санкцій" поки в німецько-французьких пропозиціях немає.

"У таких випадках президент України Володимир Зеленський повинен був перед розмовою зателефонувати і в Берлін, і в Париж. Він мав би проговорити усі деталі, ще раз висловити свою позицію, пояснити якісь окремі моменти. Це посилило б позиції наших партнерів", – наголосив колишній міністр закордонних справ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вОфісі президента України Володимира Зеленського прокоментували тристоронні переговори лідерів норманського формату по Донбасом, які організував глава Кремля Володимир Путін: важливі деталі можна знайти в нашій новині.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?