Експерти назвали найвпливовіших футболістів Європи у соцмережах
Категорія
Спорт
Дата публікації

Експерти назвали найвпливовіших футболістів Європи у соцмережах

Експерти назвали найвпливовіших футболістів Європи у соцмережах
Джерело:  online.ua

Нове дослідження представників видання The Drum і компанії Emplifi виявило найпопулярніших і найвпливовіших футболістів Європи серед користувачів топових соціальних мереж.

Джерело: дослідження The Drum і Emplifi

За оприлюдненими даними, вивчення питання тривало під час проведення матчів турніру Євро-2020. Під прицілом експертів була активність у Facebook, Instagram, Twitter.

У десятці найвпливовіших інфлюенсерів опинилися:

  • Кріштіану Роналду;

  • Гарет Бейл;

  • Тоні Кроос;

  • Поль Погба;

  • Карім Бензема;

  • Кіліан Мбаппе;

  • Маркус Рашфорд;

  • Кевін Де Брюйне;

  • Ромелу Лукаку;

  • Роберт Левандовскі.

Зокрема, португальський зірковий форвард Роналду з надзвичайним відривом випереджає всіх своїх колег з Європи. Він станом на момент завершення Євро-2020 відзначився 150 мільйонами підписників у Facebook, а також 300 мільйонами в Instagram.

Друге місце посів валлійський спортсмен Гарет Бейл, який колись грав разом з лідером рейтингу. За ним йдуть француз Карім Бензема та німець Тоні Кроос.

Фактично популярність у соціальних мережах - це одна з ознак їхнього авторитету, який був завойований за довгі роки - вже незабаром лідери статистики почнуть відходити від футболу через свій вік.

В цілому Євро-2020 позитивно вплинуло на активність користувачів щодо всіх згаданих футболістів. Клубні ігри відбуваються частіше за матчі національних збірних, однак саме в останніх - найбільший резонанс.

Наприклад, за європейський турнір кількість підписників Facebook-сторінки Кіліана Мбаппе зросла на 8,91%. Утім, це радше вказує на скромніший старт молодих гравців.

Водночас аудиторія Роналду в Twitter зросла лише на 0,39%, однак за реальною кількістю (близько 350 тисяч нових підписників) він обігнав усіх своїх колег.

На активність аудиторії у соціальних мережах чимало вплинула поведінка футболіста за межами поля. Вони можуть регулярно з’являтися в різноманітній рекламі, оприлюднювати деталі особистого життя, опинятися у скандалах чи інших інцидентах, які висвітлюють медіа.

Дослідники благодійної організації Stem4 звернули увагу на можливість позитивного впливу топових футболістів на дітей і молодь в цілому. Зокрема, їхні дані ґрунтуються на аудиторії британців Гаррі Кейна, Рахіма Стерлінга, Маркуса Рашфорда.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?