УЄФА назвала найкрасивіший гол за всі матчі Євро-2020
Категорія
Спорт
Дата публікації

УЄФА назвала найкрасивіший гол за всі матчі Євро-2020

УЄФА назвала найкрасивіший гол за всі матчі Євро-2020
Джерело:  online.ua

Представники УЄФА оголосили найкращий гол, який було забито серед усіх матчів Євро-2020, який нещодавно завершився тріумфом італійської національної збірної у боротьбі з англійцями в Лондоні.

Джерело: УЄФА

Згідно з оприлюдненими деталями, обраний фанатами через голосування як найкращий гол взагалі не пов’язаний з фаворитами європейського турніру чи зірковими футболістами. Утім, це не спростовує особливість забитого м’ячу.

Найкращим голом Євро-2020 було обрано той, що забив чеський футболіст Патрік Шик у матчі проти збірної Шотландії. Зіткнення відбулося у першому турі групового етапу, 16 червня.

Чеський футболіст під час того матчу вдало скористався моментом, коли знаходився приблизно в центрі поля. Він спрямував м’яч до воріт шотландців, коли їхній воротар трохи віддалився від місця захисту й не зміг наздогнати удар у себе над головою.

В цілому на звання найкращого голу в турнірі претендував цілий топ-10 вдалих ударів по воротах. За одну добу було зареєстровано понад 800 тисяч голосів за різних претендентів.

У переліку був також надзвичайно потужний гол, забитий українським нападником Андрієм Ярмоленком під час матчу проти Нідерландів на груповому етапі. Утім, він не зміг отримати перемогу в цьому конкурсі.

Євро-2020

Європейський національний турнір мав би відбутися ще торік, але його перенесли на поточний 2021-й через карантин і пандемію коронавірусу. Утім, цьогоріч матчі здебільшого все одно проходили з майже пустими трибунами через обмеження.

Фіналістами стали збірні Італії та Англії. Матч завершився серією пенальті, оскільки основний час та екстра-тайм завершилися з нейтральним рахунком 1:1.

Для англійської сторони поразка після серії пенальті стала антирекордною. В цілому збірна зазнала чотири поразки на таких стадіях під час Євро. Вона вигравала лише дві серії пенальті з 9-ти на великих чемпіонатах.

Італійський тренер Роберто Манчіні визнав, що двобій був надзвичайно важким, але підшефна йому команда зробила все необхідне.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?