Тренер збірної Англії сміливо назвав відповідального за поразку на Євро-2020
Категорія
Спорт
Дата публікації

Тренер збірної Англії сміливо назвав відповідального за поразку на Євро-2020

Тренер збірної Англії сміливо назвав відповідального за поразку на Євро-2020
Джерело:  online.ua

Англійська збірна програла у напруженому фінальному матчі Євро-2020 на користь Італії, а головний тренер Гарет Саутгейт після резонансного фіаско висловився про винуватців такої події.

Джерело: BBC

Матч завершився серією пенальті, оскільки основний час та екстра-тайм завершилися з нейтральним рахунком 1:1. Англійська сторона випустила для вирішальних ударів нападників “Манчестера Юнайтед” Маркуса Рашфорда та Джейдона Санчо.

Обидва вони не змогли забити голи - перший влучив у стійку, а м’яч другого упіймав Джанлуїджі Доннарумма, якого визнали найкращим гравцем Євро-2020.

Тренер Саутгейт оголосив, що винуватцем такого розвитку подій став виключно він сам.

“За це відповідаю я. Я вибрав тих, хто б'є виходячи з того, що вони робили на тренуваннях. Ми перемагали як команда, а сьогодні всі разом несемо відповідальність за те, що не змогли виграти цей матч. Але що стосується пенальті - це був мій вибір, який цілком лежить на мені.

Ми були добре готові й чудово почали, але, на жаль, не вдалося реалізувати удари. Гравцям не варто дорікати собі за роботу на тренуваннях, тому що вони не могли зробити щось краще або зробити більше”, - наголосив фахівець.

Фінал Італія - Англія

Для англійської сторони поразка після серії пенальті стала антирекордною. В цілому збірна зазнала чотири поразки на таких стадіях під час Євро. Вона вигравала лише дві серії пенальті з 9-ти на великих чемпіонатах.

Італійський тренер Роберто Манчіні визнав, що двобій був надзвичайно важким, але підшефна йому команда зробила все необхідне.

“У серії пенальті необхідна частинка удачі. Мені шкода збірну Англії, оскільки вона провела чудовий турнір. Вона сильно додала. Думаю, вона продовжить прогресувати далі. А зараз же ми дуже щасливі за всіх італійців. Просто немає слів!” - резюмував він.

Натомість в англійському таборі ситуація була вкрай негативною через засмучення та розчарованість самих футболістів від втраченої можливості виграти Євро-2020. Тим паче, що матч проходив для них удома.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?