Експерти назвали причини нового стрімкого падіння Bitcoin
Категорія
Технології
Дата публікації

Експерти назвали причини нового стрімкого падіння Bitcoin

Експерти назвали причини нового стрімкого падіння Bitcoin
Джерело:  online.ua

9 березня найвідоміша криптовалюта Bitcoin впала у ціні на 8%, опустившись до позначки у менше 20 тис доларів. Як стверджуються експерти криптовалютної біржі Coindesk, падіння відбулося на тлі сигналів Федрезерву США щодо ставок та краху Silvergate Bank.

Джерело:  Coindesk

Чому відбулося чергове падіння біткоїна

Криптоексперти звертають увагу на те, що станом на 11:10 котирування зупинилися на позначці 19,9 тис дол. Біткоїн втратив протягом одного дня 8%, хоча пізніше опускався ще нижче – до 19,62 тис дол.

Фото - скриншот

Після досягнення рекордного рівня у понад 69 тисяч доларів у листопаді 2021 року Bitcoin впав наприкінці того ж року і продовжив падіння протягом усього 2022 року, щоб на початку 2023 року опинитися на позначці близько 16,6 тис доларів, - йдеться в повідомленні.

Як зазначають аналітики, потужне ралі до середини лютого призвело до того, що біткойн виріс понад як 50% за рік, в один момент досягнувши позначки в 25 тис дол.

Наразі BTC вперше з середини січня просів до рівня менше 20 тис доларів.

Причиною є сигнали Федеральної резервної системи США щодо ймовірного подальшого посилення монетарної політики – очільник ФРС Джером Павелл раніше цього тижня заявив у Конґресі, що ФРС має зробити набагато більше, щоб повернути інфляцію до цільового показника у 2%, - пояснюють представники криптовалютної біржі.

Не можна також не згадати про те, що крах криптовалютного кредитора Silvergate Bank також суттєво вплинув на нове падіння біткоїна.

Власник біржі Huobi попереджав про тривале падіння біткоїна

Варто зазначити, що ще у лютому 2022 року засновник криптовалютної біржі Huobi Ду Цзюнь озвучив прогноз, що через геополітичну напругу, війну РФ та України, а також та пандемію коронавірусу зростання курсу біткоїна не варто очікувати аж до 2025 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?