Експерти оцінили зміну темпів просування РФ після оперативної паузи
Категорія
Україна
Дата публікації

Експерти оцінили зміну темпів просування РФ після оперативної паузи

Експерти оцінили зміну темпів просування РФ після оперативної паузи
Джерело:  online.ua

За словами іноземних військових експертів, армія Російської Федерації досі не змогла наростити темпи просування після виходу з оперативної паузи.

Джерело:  Інститут вивчення війни(ISW)

РФ зменшила темпи просування після оперативної паузи

Як стверджують аналітики, солдати РФ здійснили декілька обмежених і дуже локалізованих наземних атак 21 липня.

Що важливо розуміти, поточний російський оперативний темп істотно не відрізняється від того, який був під час офіційно оголошеної оперативної паузи між 7 і 16 липня.

Окрім того, наголошується, що армія РФ продовжувала здійснювати незначні атаки протягом цього часу на північний захід від Слов'янська та навколо району Сіверська і Бахмута, не захопивши жодної значимої території.

З 16 липня російські загарбники продовжували локальні атаки на схід від Сіверська, а також на схід і південь від Бахмута; станом на 21 липня вони не досягли значних територіальних здобутків у цих районах.

За словами експертів, російське угруповання на північний захід від Слов’янська де-факто здійснило менше наземних атак уздовж кордону Харківської та Донецької областей, ніж це було під час офіційної оперативної паузи.

На переконання аналітиків, відсутність успішних наземних атак за межами районів Слов’янська, Сіверська і Бахмута підтверджує попередній прогноз про те, що наступ країни-агресорки, цілком-можливо, закінчиться без захоплення Слов’янська чи Бахмута.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?