Експерти попереджають про новий удар по ринку криптовалют
Категорія
Економіка
Дата публікації

Експерти попереджають про новий удар по ринку криптовалют

Експерти попереджають про новий удар по ринку криптовалют
Джерело:  online.ua

У США вирішили закрити Signature Bank з метою стримання поширення банківської кризи. Це може стати серйозним ударом по ринку криптовалют, оскільки вказаний банк є великим кредитором у цій с

фері.Джерело:

Bloomberg

,

CNBC

 з посиланням на спільну заяву Мінфіну США, ФРС та Федеральної корпорації по страхуванню депозитів.

Що відомо про закриття Signature Bank

Як стверджують інсайдери Bloomberg, рішення стосовно закриття банку стало несподіванкою для його менеджерів, які дізналися про це незадовго до публічного оголошення.

Окрім того, наголошується, що 10 березня банк зіткнувся з масовим відтоком депозитів на тлі ліквідації великого банку Silicon Valley Bank. Однак, попри це, до неділі ситуація стабілізувалася.

Крах Signature Bank може спричинити серйозні проблеми для однієї з галузей технологічної індустрії - криптовалютного сектору. Signature - найбільший банк в криптогалузі після Silvergate, який оголосив про свою ліквідацію минулого тижня, - йдеться в повідомленні.

Як стверджують представники FactSet, станом на 10 березня 2023 року його ринкова вартість сягнула 4,4 млрд після 40% розпродажу в цьому році.

За словами журналістів, клієнти вже почали заявляти про свої активи в банку.

Coinbase Global Inc., найбільша криптовалютна біржа США, офіційно підтвердила, що станом на вечір п'ятниці її баланс у банку становив 240 млн доларів.

Представники Paxos Global повідомили, що мають 250 млн доларів, а також "страховку приватних депозитів, яка значно перевищує наш грошовий баланс і ліміти Федкорпорації по страхуванню кредитів на один рахунок".

За словами банківських регуляторів, вкладники Signature Bank матимуть повний доступ до своїх депозитів, подібно до того, як це зробили вкладники збанкрутілого банку Силіконової долини, щоб забезпечити повернення своїх грошей.

Що важливо знати про банкрутство Silicon Valley Bank

Банк Кремнієвої долини (Silicon Valley Bank) став найбільшим банкрутом у Штатах протягом останнього десятиліття. Причиною цього стало занепокоєння його давньої клієнтської бази, яка почала масово забирати депозити.

ФРС уже пообіцяла надати додаткове фінансування, щоб дати можливість банківській системі функціонувати після краху Silicon Valley Bank та Signature Bank.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?