Експолковника МВС Голубана підозрюють в організації масових заворушень
Категорія
Україна
Дата публікації

Експолковника МВС Голубана підозрюють в організації масових заворушень

Експолковника МВС Голубана підозрюють в організації масових заворушень
Джерело:  online.ua

Скандального екс-полковника МВС Юрія Голубана затримали за підозрою в організації масових заворушень в Україні.

Джерело: "РБК-Україна"

Хто такий Голубан і у чому його підозрюють 

У силових структурах журналістам видання повідомили, що одним з підозрюваних в організації масових заворушень в Україні є скандальний екс-полковник МВС Юрій Голубан.

Це Голубан Юрій Степанович, був командиром роти у складі батальйону "Восток" у так званій "ДНР". Якщо подивитися його біографію, то в 2018 звільнився з посади заступника начальника тренінгового центру ГУНП в Київській області, - повідомляють співрозмовники видання.

За словами представників силових органів, Голубана підозрюють у керувані планом з проведення в Україні проплачених акцій протесту.

Повідомляється, що він мав залучити до протестів щонайменше 200 своїх людей.

Голубан з 1994 року служив у спецпідрозділах МВС України та СБУ, зокрема, в "Альфі". 2014 року пішов у батальйон "Київ-1", служив у гарячих точках АТО, був командиром роти спецпризначення при ГУНП у Донецькій області.

Юрій Голубан (фото - mvs.gov.ua)

У 2017 році під тиском журналістів та громадськості в СБУ завели справу на Голубана за підозрою у державній зраді.

За даними слідства, на початку бойових дій на Донбасі той воював на боці терористів.

У лютому 2019 року тодішній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що стосовно Голубана було проведено розслідування і його звільнили з правоохоронних органів.

За його словами, коли слідство почало з'ясовувати деталі, стало зрозуміло, що у 2014 році Голубан понад місяць "невідомо де знаходився".

В МВС заявили про попередження масових заворушень в Україні

Голова МВС Денис Монастирський під час брифінгу заявив, що правоохоронці затримали осіб, які планували організацію проплачених масових протестів в Україні з планами заворушень.

Очільник МВС повідомив, що масові акції протестів планувались при координації з російськими кураторами з метою дестабілізувати ситуацію в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?