Експрезидент "Мотор Січі" блокував постачання гелікоптера для військової розвідки
Категорія
Україна
Дата публікації

Експрезидент "Мотор Січі" блокував постачання гелікоптера для військової розвідки

Експрезидент "Мотор Січі" блокував постачання гелікоптера для військової розвідки
Джерело:  online.ua

Президенту "Мотор Січі" В'ячеславу Богуслаєву повідомили про підозру у перешкоджанні постачання бойового гелікоптера для Головного управління розвідки Міністерства оборони у квітні 2022 року.

Джерело: СБУ

Чому експрезиденту "Мотор Січі" повідомили про підозру

Колишній президент "Мотор Січі" В'ячеслав Богуслаєв блокував постачання гелікоптера для військової розвідки у квітні минулого року.

Контррозвідка та слідчі Служби безпеки викрили нові факти злочинної діяльності Богуслаєва, якого підозрюють у роботі на агресора, - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що у квітні минулого року він отримав замовлення від представників ГУР МО щодо оплатної передачі відомству гелікоптера типу МІ-2 для виконання бойових завдань на фронті.

Втім експрезидент "Мотор Січі" навмисно заблокував виконання відповідного державного замовлення.

Богуслаєв наказав своїм підлеглим розібрати повітряне судно на деталі та приховати експлуатаційну документацію на нього, - повідомили в СБУ.

Працівники заводу зняли лопоті та вивели з ладу механізми вертольота, які відповідають за роботу несучого гвинта.

Яке покарання світить В'ячеславу Богуслаєву

За даним фактом президенту АТ «Мотор Січ» додатково повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

У СБУ нагадали, що посадовця було затримано у жовтні 2022 року разом з начальником Департаменту зовнішньо-економічної діяльності підприємства.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?