Полковник СБУ Костенко заявив про підготовку армії РФ до наступу на нових напрямках
Категорія
Україна
Дата публікації

Полковник СБУ Костенко заявив про підготовку армії РФ до наступу на нових напрямках

Полковник СБУ Костенко заявив про підготовку армії РФ до наступу на нових напрямках
Джерело:  online.ua

За словами народного депутата, секретаря парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, полковника СБУ Романа Костенка, наразі злочинна російська армія готується до весняно-літнього наступу на території України.

Джерело: "Еспресо"

Що відомо про підготовку окупантів до наступу 

Враховуючи погодні умови, ворог буде намагатися контратакувати, щоб покращити своє положення. Це стосується всієї території Донбасу, тому що цілі росіян щодо захоплення Донеччини й Луганщини залишаються незмінними. Також Запорізький напрямок для противника є важливим. Тому, що Запорізький напрямок є загрозливим для росіян у разі успішного контрнаступу ЗСУ, - зазначив Костенко.

За його словами, злочинна російська армія може відкрити третій напрямок власного наступу на півночі України із метою відволікти увагу українських захисників і позбавити їх змоги маневрувати.

Росіяни готуватимуться, вони точно не перейдуть до оборони. Вони й зараз перебувають в активній фазі та намагаються продавлювати позиції ЗСУ. У перспективі противник намагатиметься наступати, щоб захопити українські території, - підкреслив Костенко.

Що відомо про ситуацію на Донбасі

За повідомленням Держприкордонслужби, протягом ночі підрозділи прикордонників відбили штурми окупантів в районі Бахмуту та на Луганщині.

Минулої ночі група "вагнерівців" намагалися прорвати оборону наших позицій в Бахмуті та в черговий раз зазнали поразки. Бійці ДПСУ зі стрілецької зброї витіснили окупантів: 5 поранено, 1 вбито, - йдеться у повідомленні Держприкордонслужби.

Також вночі на Луганщині ворожа піхота намагалася здійснити раптову атаку.

За допомогою тепловізора захисники виявили ворога та накрили щільним вогнем з автоматів та кулеметів. Ворожа група відступила: трьох ліквідували, ще кількох поранили, - зазначили в ДПСУ.

Під час відбиття атаки в районі Бахмуту прикордонники відкрили вогонь зі стрілецької зброї та витіснили супротивника: п'ятьох - поранено, одного - ліквідовано.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?