ЗСУ відбили спроби армії РФ захопити Хромове в районі Бахмуту
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ відбили спроби армії РФ захопити Хромове в районі Бахмуту

ЗСУ відбили спроби армії РФ захопити Хромове в районі Бахмуту
Джерело:  online.ua

За словами військовослужбовця ЗСУ Петра Волощенка, ситуація в Бахмуті залишається складною, але контрольованою українськими військовими. Зокрема, оборонці завадили підрозділам злочинної армії РФ просунутись у напрямку Хромового.

Джерело: "Еспресо"

Що відомо про ситуацію в районі Бахмуту 

Не перестають тривати ці суїцидальні атаки росіян через закидання живою силою. Ворог найбільш сконцентрував свої сили на півночі, північному сході, на сході, де річка Бахмутка. Йому не вдається закрити так зване оперативне оточення. Вони не змогли дійти до Хромового, ми їх відбили звідти. Навіть деякі хлопці позаходили в їхні перші окопи, - розповів Волощенко.

Військовий підкреслив, що після чергової поразки окупанти перекинули частину сил південний схід.

За його словами, попри багатомісячну запеклу боротьбу за місто, ЗСУ змогли зупинити наступальний порив армії РФ та ліквідували значну частину штурмових підрозділів десантників та найманців ЧВК "Вагнер".

Там є клешня знизу, вона вирівнялась по вулиці Корсунській. Але вони там ризикують потрапити в оточення. Уже вимальовується перший удар по цій клешні. Росіяни мали там певні успіхи, зайшли з південного сходу сьогодні вночі. Захопили декілька п'ятиповерхівок і просунулись по вулиці, але наші хлопці завдали контрудару. Ми їх звідти вибили і вибили ще глибше, у поля. Вони знову в оперативному просторі для нашої авіації, для наших "птахів", які корегують і наводять вогонь, - наголосив військовий.

Що відбувається в районі Авдіївки 

За інформацією керівника Авдіївської МВА Віталія Барбаша, підрозділи злочинної армії РФ з травня минулого року намагаються взяти Авдіївку в оперативне оточення, однак досі їм не вдалось досягти успіхів.

Було багато різних дат, які вони призначали для оточення Авдіївки. "Крайня" дата була 1 березня. Сьогодні 22 березня, і місто під українським прапором, - зазначив Барбаш.

За його словами, окупанти підійшли до міста з низини, проте ЗСУ взяли під контроль ключові висоти.

Саме це дає дуже шалені втрати ворога на цьому напрямку, на півночі. З півдня міста вони в них менше активності, - пояснив Барбаш.

Однак керівник Авдіївської МВА підкреслив, що окупанти і далі намагаються затиснути Авдіївку в кліщі.

На цьому напрямку, за його словами, зросла кількість обстрілів та ворожих спроб штурму.

 Барбаш зазначив, що нині їхня кількість майже на одному рівні з Бахмутським напрямком.

На обидвох напрямках в день фіксують по 250-300 обстрілів позицій, 30-40 штурмових дій. Єдиною різницей є кількість авіаракетних ударів: на Бахмутскому – по 3-5, а на Авдіївському – іноді до 30 за добу.

При цьому керівник МВА спростував інформацію про проблеми у ворожої армії  з особовим складом і БК.

Ми цього не бачимо. Навіть по кількості штурмових дій відчувається, що особового складу в них багато. Вони давлять і давлять, - наголосив Барбаш.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?