Експрезидент США Клінтон заявив, що вважав вторгнення РФ в Україну "лише питанням часу"
Категорія
Політика
Дата публікації

Експрезидент США Клінтон заявив, що вважав вторгнення РФ в Україну "лише питанням часу"

Експрезидент США Клінтон заявив, що вважав вторгнення РФ в Україну "лише питанням часу"
Джерело:  online.ua

Колишній президент США Білл Клінтон згадав зустріч з російським диктатором Володимиром Путіним у 2011 році. За словами Клінтона, вже тоді він зрозумів, що вторгнення РФ в Україну є "лише питанням часу".

Джерело: Financial Times

Клінтон зрозумів, що РФ почне війну ще в 2011 році

У 2011 році Клінтон мав дискусію з Путіним на зустрічі в Давосі, Швейцарія.

За словами Клінтона, під час цієї зустрічі Путін відхилив укладену Борисом Єльциним за посередництва США угоду про повагу до території України в обмін на відмову Києва від ядерної зброї радянських часів.

Володимир Путін сказав мені в 2011 році — за три роки до того, як він окупував Крим, — що він не згоден з угодою, яку я уклав з Борисом Єльциним. Він сказав . . . «Я з цим не згоден. І я це не підтримую. І я не зобов'язаний це виконувати». І з того дня я знав, що це (війна, - ред.) лише питання часу», - загадав Клінтон.

 Клінтони закликали посилити допомогу Україні

Під час спільного виступу зі своєю дружиною Гілларі у Нью-Йорку, Клінтон закликав Захід посилити підтримку України та заявили, що Київ може перемогти, якщо йому нададуть достатню зброю та боєприпаси.

Клінтони попередили, що нездатність підтримати Україну підбадьорить не тільки Путіна, але й президента Китаю Сі Цзіньпіна.

Гілларі Клінтон сказала, що військові невдачі Росії в Україні та рішуча відповідь Заходу на її вторгнення стримали кампанію Сі з повернення Тайваню.

Сі бачив це. І я думаю, що до російського вторгнення існував хороший шанс, що він переміститься на Тайвань протягом двох-трьох років. Я думаю, що цей розклад перенесли, - сказала она.

Щоб припинити військові дії, стверджувала Гілларі Клінтон, Україна повинна або перемогти Росію, або принаймні повернути територію, втрачену на сході після вторгнення Росії минулого року.

Їм потрібні важелі впливу. Я б не довіряла Путіну за столом переговорів ні за яких обставин, якщо тільки українці — за нашою підтримкою — не матимуть достатньо важелів впливу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?