Ексрадник Трампа потрапив за ґрати - причина у скандальному проєкті президента
Категорія
Світ
Дата публікації

Ексрадник Трампа потрапив за ґрати - причина у скандальному проєкті президента

Ексрадник Трампа потрапив за ґрати - причина у скандальному проєкті президента
Джерело:  online.ua

У Сполучених Штатах певний час діяла благочинна організація, яка збирала гроші на скандальну "стіну Дональда Трампа" на кордоні з Мексикою. Одного з її засновників та ексрадника президента Стіва Беннона заарештували. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на американські медіа.

Згідно з оприлюдненими даними, від моменту заснування у 2019 році організація We Build The Wall ("Ми будуємо стіну") зібрала понад 25 мільйонів доларів пожертв.

Беннона заарештували як очільника консультативної ради організації, йому висунули обвинувачення у змові з метою шахрайства та відмивання грошей. Кожен з цих пунктів за законодавством США погрожує ув'язненням на термін до 20 років.

Також фігурантом розслідування став засновник структури Браян Колфейдж. Разом зі змовником вони присвоїли частину пожертв, безпосередньо соратнику Трампа дістався принаймні мільйон доларів.

Загалом у справі фігурують чотири особи.

Нагадаємо, стіна на кордоні з Мексикою стала ледь не magnum opus президентської кампанії Дональда Трампа. Таким чином він намагався зупинити нелегальну міграцію, обсяги якої сягають тисяч людей щороку.

Противники раніше звинувачували його у спробі залучити до масштабного будівництва, яке "влетить" державі в багатомільярдну суму, асоційовану з ним самим компанію.

Стів Беннон у 2016 році став одним з передових гравців команди республіканського кандидата на виборах. Деякий час він працював на посаді радника Трампа, однак був звільнений — причиною стало висловлення позиції щодо Північної Кореї, що суперечила лінії Білого дому.

Як повідомляв ONLINE.UA, американські політики продовжують готуватися до президентських виборів, які відбудуться на початку листопада. Чинний лідер країни Дональд Трамп виступив напередодні з поясненням щодо того, кого вважає своїм справжнім опонентом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?