Ексспічрайтер Путіна відреагував на оголошення його в розшук у Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Ексспічрайтер Путіна відреагував на оголошення його в розшук у Росії

Ексспічрайтер Путіна відреагував на оголошення його в розшук у Росії
Джерело:  online.ua

Нещодавно було оголошено в розшук колишнього спічрайтера російського лідера Володимира Путіна на ім'я Аббас Галямов. Галямов заявив, що йому "вішають" дуже "серйозну" кримінальну справу.

Джерело: 24 канал

Аббас Галямов відреагував на оголошення його у розшук

За словами колишнього спічрайтера Путіна, російського опозиційного політолога Аббаса Галямова, лише сьогодні він дізнався, які звинувачення висуваються проти нього. Хоча новини не радісні, він намагається залишатись оптимістом.

Яку справу порушили проти Галлямова в Росії

Галлямов повідомив, що лише увечері 30 березня дізнався, які звинувачення висуваються проти нього. Йому звинуватили за статтею, пов'язаною з "поширенням помилкової інформації про російську армію". Це пов'язано з інтерв'ю, яке він дав одному з українських телеканалів у квітні 2022 року.

Я ще раніше думав, що, найімовірніше, це буде справа про "фейки щодо російської армії". Так і вийшло. Експертизи ще немає, результатів ще немає. За цією статтею дають термін до 10 років. А якщо будуть особливо тяжкі наслідки – то до 15 років. Такий термін "сталінський", – зазначив Галлямов.

Зрозуміло, що отримувати кримінальну справу неприємно. Однак Галлямов вже не вперше зіштовхується з правоохоронною системою Росії. Кілька років тому він ходив на допит в Слідчий комітет Росії, ще одного разу слідчий від місцевого МВС приїжджав. Свого часу був також обшук ФСБ в його кабінеті. Тому його не залякати.

З одного боку, приємного мало. А з іншого – це реклама. Доказ того, що я не дарма стараюся. В п'ятницю в розшук оголосили, то мене вітала величезна кількість людей. На ювілей стільки не вітало, – жартує Галлямов.

Він додав, що ще з 2020 року не приїжджав до Росії. А відтепер не їздитиме також в країни так званого "СНД". Тому нічого для нього не зміниться.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?