Ємену загрожує масовий голод через війну Росії проти України
Категорія
Світ
Дата публікації

Ємену загрожує масовий голод через війну Росії проти України

Ємену загрожує масовий голод через війну Росії проти України
Джерело:  online.ua

В результаті повномасштабної війни, яку Росія 24 лютого розпочала проти України, Ємену загрожує масовий голод.

Джерело:  Euractiv

В Ємені може початися масовий голод через війну РФ проти України

Згідно з прогнозами найбільшого імпортера пшениці в країні HSA Group, Ємен стикається з проблемами доступності продуктів харчування та глобального ланцюга поставок у таких масштабах, яких раніше не було.

Щоб вдалося уникнути з масовим голодом HSA Group звернулася до міжнародних лідерів напередодні саміту з глобальної продовольчої безпеки, який має відбутися в Нью-Йорку 18 травня із проханням про чіткі й конкренті політичні пропозиції та дії.

У листі, адресованому ООН, HSA Group вказує, що потрібні термінові міжнародні дії, щоб запобігти масовому голоду в Ємені в небачених раніше масштабах, спричиненому війною рф проти України. За оцінками ООН, понад 17,4 млн жителів Ємену потерпають від нестачі продовольства, а на 1,6 млн чекає "надзвичайний рівень голоду" в найближчі місяці, - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, майже 33% пшениці Ємен закуповує в Україні та Росії. Проте шалений ріст світових цін та турбулентність ринків у поєднанні зі значними перебоями в постачанні спровокували стрімке зменшення запасів продовольства в країні.

Компанія також висловила особливу стурбованість тим, що нещодавні обмеження на експорт індійської пшениці потенційно можуть підштовхнути кризу продовольчої безпеки в Ємені "до точки неповернення", - пише видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?