"Енергетичний Рамштайн" та переговори з Макроном — головне зі звернення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

"Енергетичний Рамштайн" та переговори з Макроном — головне зі звернення Зеленського

"Енергетичний Рамштайн" та переговори з Макроном — головне зі звернення Зеленського
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський розповів про "енергетичний Рамштайн" та переговори з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Джерело: Фейсбук-сторінка Володимира Зеленського

Переговори Зеленського з Макроном

Український лідер Володимир Зеленський провів переговори з французьким колегою Еммануелем Макроном.

Подякував йому за вже надану підтримку та поінформував про наші нагальні потреби, передусім в обороні. Повітряний щит для України має бути. Сьогодні це чітко прозвучало. Ми обговорили з Еммануелем цілком конкретні проекти і для посилення нашого захисту, і для відбудови зруйнованих об’єктів, - повідомив президент України.

Окрім того, наголошується, що Макрон та Зеленський домовилися провести дві дуже важливі події. Перша – у грудні у Франції. Предметно щодо всіх викликів зими: від енергетики до фінансів, від зброї до захисту неба. А друга подія – щоб зібрати бізнес Франції й допомагати Україні.

Проговорили з Президентом Макроном ситуацію з нашим продовольчим експортом. Цими днями рух суден з українською агропродукцією продовжився, передусім завдяки принциповості партнерів, а саме ООН і Туреччини, які не сприймають російських намагань знищити зернову угоду, - розповів український лідер.

Що відомо про "енергетичний Рамштайн"

1 листопада відбувся візит в Україну єврокомісарки з питань енергетики Кадрі Сімсон.

Варто зазначити, що раніше вона дуже допомогла нам у процесі приєднання України до загальноєвропейської енергомережі, що значно посилило нашу країну.

Почули від пані єврокомісара необхідні сигнали підтримки. Обговорили ініціативу створення такого формату, який, як військовий «Рамштайн», зможе працювати заради нашої спільної безпеки, але саме концентровано в енергетичній площині. Щось на кшталт «енергетичного Рамштайну» – кошти, технічна підтримка, трансформатори, генератори, енергоносії – це те, що життєво необхідно для нашого захисту. Також обговорили допомогу конкретним містам і громадам. Таким, як Миколаїв, Нікополь, Харків та іншим, які зазнають постійного російського терору – буквально щодня і щоночі, - зазначив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?