Україна поки не має ефективного захисту проти іранських балістичних ракет
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна поки не має ефективного захисту проти іранських балістичних ракет

Україна поки не має ефективного захисту проти іранських балістичних ракет
Джерело:  online.ua

Речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що в Україні поки не має ефективних систем захисту від іранських балістичних ракет, які планує отримати РФ та ймовірно розмістити на північному кордоні поряд із Україною.

Джерело: брифінг речника ПС ЗСУ

РФ готується бити по Україні іранськими балістичними ракетами 

Ми будемо вживати всіх засобів захисту від цих ракет. Імовірно вони будуть доставлені на Північ від України, звідки вони можуть запускатись так, щоб загрожувати всій Україні. 300 км одна ракета, інша ракета - 700 км по дальності. Це балістичні ракети. Проти цих ракет ми не маємо ефективного захисту. Збивати їх теоретично можна, але фактично це дуже важко зробити тими засобами, які ми маємо на озброєнні. У нас є засоби протиповітряної оборони, а не протиракетної оборони, - зазначив Ігнат.

За його словами, росіяни хочуть придбати в Ірану балістичні ракети типу Іскандер-М, які є на озброєні окупанта.

Речник повітряної оборони пояснив, що у росіян закінчуються Іскандери-М і вони уже почали використовувати свій недоторканний запас.

Між тим президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном щодо підсилення обороноздатності країни та відновлення від наслідків збройної агресії РФ.

Надзвичайно важлива й продуктивна розмова з Президентом Франції Еммануелем Макроном. Конкретні рішення щодо посилення обороноздатності України. Конкретні ініціативи щодо відновлення зруйнованої енергетичної інфраструктури. Дякую, друже, за неослабну підтримку, - зазначив президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?