ЄП вимагає від Німеччини озвучити Путіну ціну за напад на Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄП вимагає від Німеччини озвучити Путіну ціну за напад на Україну

ЄП вимагає від Німеччини озвучити Путіну ціну за напад на Україну
Джерело:  online.ua

У Європарламенті вже активно обговорюють можливість зриву реалізації російсько-німецького проєкту "Північний потік-2" у випадку нападу РФ на Україну. Думку про необхідність згортання проєкту на випадок ескалації висловив очільник фракції Європейської народної партії (EVP) Манфред Вебер.

Джерело: DW

Вебер також закликав новий німецький уряд більш прозоро озвучити власну позицію щодо газопроводу, підкресливши непоправні наслідки для російської економіки, які принесе відмова від ПП-2.

Якщо Путін пустить в хід зброю, то газопроводу" Північний потік-2 " кінець. Введення в експлуатацію було б тоді виключено. Цю ціну майбутній уряд Німеччини має чітко позначити.

– Манфред Вебер, глава фракції EVP у Європарламенті

Європарламентар також додав, що ескалація на українському кордоні є перевіркою для Заходу загалом, і для НАТО, як його ключового військово-політичного союзу зокрема. Він закликав дати Росії зрозуміти, що ї наміри матимуть високу ціну.

Хронологія подій з передислокацією російських військ до кордону з Україною

  • 31 жовтня передислокація російських військ у прикордонні регіони України викликала занепокоєння серед чиновників (анонімні джерела видання The Washington Post, яке першим опублікувало дані) у США та Європі. Судячи з даних видання, 1-а гвардійська танкова армія Росії і 41-а загальновійськова армія переміщують особовий склад і техніку в бік України.

  • 2 листопада ці дані підтвердило з допомогою супутникових знімків видання Politico. На них – скупчення бронетанкових частин, танків та самохідної артилерії в районі містечка Єльня недалеко від українського кордону.

  • 6, 11, 20 листопада Штати попереджають союзників у ЄС про потенційне повторення сценарію 2014 року. Ділячись даними своєї розвідки, США водночас констатують, що «Північний потік 2» є неабияким важелем впливу на Кремль, адміністрація Байдена натякає на те, що відмова від цілковитої реалізації проєкту може стати стабілізуючим фактором для регіону.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?