Епідемія вірусу з Китаю в Україні: глава РНБО терміново звернувся до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Епідемія вірусу з Китаю в Україні: глава РНБО терміново звернувся до українців

Епідемія вірусу з Китаю в Україні: глава РНБО терміново звернувся до українців
Джерело:  online.ua

Ситуація з поширенням вірусу з Китаю в Україні під контролем. Станом на 26 січня коронавірус 2019 nCoV в Україні не зафіксовано. Моніторинг оперативна група при апараті РНБО здійснює цілодобовий. З такою заявою до українців звернувся глава РНБО Олексій Данилов, передає ONLINE.UA.

"Станом на 26 січня проблемних ситуацій, пов'язаних з поширенням коронавіруса в Україні, не виявлено, ситуація повністю контролюється, загальнодержавні інфекційні профільні медичні установи готові надати відповідну допомогу громадянам", - повідомив Данилов.

Глава РНБО зазначив, що в цілодобовому режимі аналізуються заходи, що вживаються органами влади іноземних держав для запобігання подальшого поширення вірусу, і також вивчається статистика випадків пневмонії, викликаної новим коронавірусом 2019 нCoV. Данилов нагадав, що з сьогоднішнього дня в міжнародному аеропорту "Бориспіль" введений температурний скринінг пасажирів на прямих авіарейсах з Китаю. Фахівці санітарно-карантинного підрозділу, за словами Данилова, вже підготовлені, їх обладнання укомплектоване спеціальними інфрачервоними термометрами. Крім людей, перевіряються всі ввезені в Україну тварини - вони проходять спеціальний огляд ветеринарних служб.

Данилов підкреслив, що всі заходи щодо запобігання розповсюдження вірусу з Китаю в Україні проводяться відповідно до рекомендацій ВООЗ, яка поки ще не оголосила глобальну пандемію.

Нагадаємо, сьогодні, 26 січня, від вірусу в Китаї померла ще одна людина - загальне число смертей досягає вже 57 осіб. Число підтверджених випадків захворювання також збільшилася до 2027 - на ранок сьогоднішнього дня цей показник був на рівні 2002 пацієнтів.

При цьому влада Китаю оприлюднила нові дані про коронавірус, який викликає смертельну пневмонію у людей. Китайські фахівці попередили, що вірус вже перейшов від етапу передачі від тварин до людини до стадії, коли він передається від людини до людини. За їхніми даними, коронавірус 2019 nCoV інфекційний і під час інкубаційного періоду (до 14 днів), а це означає, що хвороба може передаватися від людини до людини навіть коли у носія захворювання ще не виявляються жодні симптоми.

Відомо, що на початковій стадії вірус ніяк себе не проявляє і захворювання може протікати без характерних симптомів. У деяких людей після зараження з'являлася діарея, нудота, головний біль, задишка і слабкість. В окремих випадках у заражених вірус виявлявся у вигляді кон'юнктивіту. Також першою ознакою захворювання можуть стати проблеми з травною системою. А ось підвищення температури, біль у горлі та кашель з'являються вже на пізніх стадіях захворювання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українці терміново звернулися до Зеленського з вимогою вжити радикальних заходів щодо запобігання поширення вірусу з Китаю в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?