Епоха домінування Заходу добігає кінця — експрем’єр Британії Тоні Блер
Категорія
Політика
Дата публікації

Епоха домінування Заходу добігає кінця — експрем’єр Британії Тоні Блер

Епоха домінування Заходу добігає кінця — експрем’єр Британії Тоні Блер
Джерело:  online.ua

На переконання колишнього прем’єра Британії Тоні Блера, ера політичного та економічного домінування Заходу добігає кінця. Політик звертає увагу на війну РФ проти України, яку Захід не може зупинити, та на зростання Китаю як "другої наддержави" світу.

Джерело:  Sky News

Експрем’єр Британії заявив про завершення епохи домінування Заходу

Колишній британський лідер озвучив думку, що західним державам потрібно нарешті збільшити свої витрати на оборону, щоб зберегти свою військову перевагу, а також розширювати свою "м’яку силу", будуючи зв’язки з країнами, що розвиваються.

За словами Тоні Блера, "брутальне та невиправдане" вторгнення Путіна в Україну продемонструвало, що колективний Захід більше не може очікувати від великих світових держав дотримання прийнятих міжнародних норм.

У результаті дій Путіна ми не можемо покладатися на те, що китайське керівництво поводитиметься так, як ми вважаємо раціональним... Не зрозумійте мене неправильно. Я не кажу, що в найближчій перспективі Китай спробує захопити Тайвань силою. Але ми не можемо базувати нашу політику на впевненості, що це не так. І навіть якщо залишити осторонь Тайвань, реальність полягає в тому, що Китай під керівництвом Сі конкурує за вплив і робить це агресивно, - поділився своєю думкою політик.

На переконання Тоні Блера, наймасштабніша геополітична зміна цього століття відбудеться в КНР, а не в Росії. Він закликав до стратегії протидії збільшенню могутності цієї держави.

Тоні Блер (фото — flickr.com)

Ми наближаємося до кінця політичного та економічного домінування Заходу... Світ буде щонайменше біполярним і, можливо, багатополярним. Вперше в сучасній історії Схід може бути на рівних із Заходом, - попередив колишній лідер Британії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?