Ердоган підтримав брехливі заяви Путіна щодо експорту українського зерна
Категорія
Політика
Дата публікації

Ердоган підтримав брехливі заяви Путіна щодо експорту українського зерна

Ердоган підтримав брехливі заяви Путіна щодо експорту українського зерна
Джерело:  online.ua

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган несподівано підтримав претензії кремлівського диктатора Володимира Путіна стосовно того, що Україна експортує зерно до країн ЄС, а не до країн третього світу, яким погрожує голод.

Джерело:   Anadolu Ajansı

Ердоган підтримав Путіна у питанні експорту українського зерна

При цьому турецький президент також нахабно запропонував поновити експорт російського зерна.

Ердоган сьогодні провів особисту зустріч з лідером Хорватії Зораном Мілановичем. На спільній пресконференції турецький президент публічно підтримав зерновий шантаж Путіна. Він заявив, що українське зерно нібито йде в багаті країни, а не в бідні регіони.

На жаль, зерно, що надходить у складі зернових партій, йде в багаті країни, а не в бідні. У той час, як санкції проти Росії тривають, той факт, що поставки зерна йдуть в країни, які вводять ці санкції, турбує Путіна, - цинічно зазначив Ердоган.

Більш того, глава Туреччини захотів відновити постачання російського зерна.

Ми хочемо, щоб почалися поставки зерна з Росії, ми очікуємо цього, - наголосив Ердоган.

Зі свого боку очільник МЗС України Дмитро Кулеба спростував кремлівську брехню про те, що українське зерно поступає виключно у країни ЄС.

За його словами, 2/3 українського зерна, яке Україна вже відправила через “зерновий коридор”, спрямовані на ринки Азії, Африки та Близького Сходу, що дозволило значно знизити світові ціни на пшеницю.

Буквально зараз черговий корабель з українським зерном дістався берегів Африки біля Судану. Загалом дві третини відправлених кораблів спрямовані до Азії, Африки та Близького Сходу. Це реальні факти, а вигадки росіян про направлення зерна лише в Європу просто не відповідають дійсності, - наголосив Кулеба.

Міністр зауважив, що з початку роботи "коридору" кораблі з українським зерном відбули до портів Єгипту, Ємену, Ізраїлю, Ірану, Індії, Китаю, Республіки Корея, Лівії, Сомалі, Судану, Джибуті, Туреччини та країн ЄС.

За словами Кулеби, в серпні, щойно відбулися перші відвантаження з українських портів, ціни на пшеницю знизилися щонайменше на 5%.

Кулеба додав, що Росія може навмисно озвучувати сумніви в ефективності "зернового коридору", готуючись торгуватися та шантажувати світ з наближенням завершення 120 днів "зернової" ініціативи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?