Ердоган погрожує ракетним ударом по столиці Греції
Категорія
Світ
Дата публікації

Ердоган погрожує ракетним ударом по столиці Греції

Ердоган погрожує ракетним ударом по столиці Греції
Джерело:  online.ua

Турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган знову публічно почав погрожувати владі Греції. Він стверджує, що ракета Туреччини може влучити в грецьку столицю Афіни, якщо греки, мовляв, "не будуть зберігати спокій".

Джерело:  Politico

Туреччина попередила Грецію, що може вдарити ракетою по Афінах

Зараз ми почали виробляти власні ракети... Звичайно, це виробництво лякає греків. Коли ви говорите "Тайфун", греки лякаються і кажуть: "Вона вдарить по Афінах". Ну, звичайно ж, вдарить, - виступив із заявою з цього приводу турецький президент.

Що важливо розуміти,, "Tayfun" - це балістична ракета малої дальності, яку створили у Туреччині. Нещодавно її випробували над Чорним морем - вона вразила ціль на відстані близько 560 кілометрів, що більш ніж удвічі перевищує дальність нинішніх ракет в арсеналі офіційної Анкари.

Якщо ви не заспокоїтеся, якщо ви спробуєте купити щось (для озброєння) звідси і звідти, від Америки до островів, така країна, як Туреччина, не буде стороннім спостерігачем. Вона повинна щось зробити, - публічно пригрозив Афінам Реджеп Таїп Ердоган.

Що відомо про новий конфлікт Туреччини та Греції

Як уже згадувалося раніше, офіційна Анкара посилила свою риторику проти Греції протягом останніх місяців через те, що команда Ердогана вважає зростаючим нарощуванням військового потенціалу на грецьких островах в Егейському морі, близько до турецького узбережжя.

Нещодавно глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу попередив офіційні Афіни про необхідність припинити мілітаризацію островів Егейського моря, інакше Анкара буде вимушена "зробити необхідні кроки на місцях".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?