Ердоган пригрозив Росії потужним наступом
Категорія
Політика
Дата публікації

Ердоган пригрозив Росії потужним наступом

Ердоган пригрозив Росії потужним наступом
Джерело:  online.ua

Якщо Росія не буде дотримуватися домовленостей по Сирії, то Туреччина знову піде в наступ в Ідлібі. З таким погрожуючим попередженням 8 березня виступив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган в Стамбулі, передає ONLINE.UA з посиланням на Anadolu.

"Туреччина залишає за собою право по-своєму очистити Ідліб від режиму Асада, якщо дані нам обіцянки щодо району проведення операції "Весняний щит" не будуть виконані. Ми уклали угоду з Росією, щоб врегулювати кризу в Ідлібі без подальшого кровопролиття. В іншому випадку ми продовжимо йти тим шляхом, який самі для себе визначили", - сказав Ердоган.

Турецький лідер підкреслив, що для Анкари прийнятно будь-яке рішення, яке дозволить забезпечити безпеку населення Ідліб і кордонів Туреччини. Він нагадав, що Анкара домагається тільки повернення до своїх домівок 3,6 мільйонів сирійських біженців, які зараз знаходяться в Туреччині. При цьому Ердоган підкреслив, що турецька сторона не робила замах на територіальну цілісність Сирії, а цілі Росії, яка підтримує Асада, йому не зрозумілі.

Нагадаємо 1 березня Туреччина оголосила початок нової військової операції в Ідлібі - "Весняний щит". Турецькі військові почали наносити удари по військах Асада і його союзникам після того, як сирійська авіація вразила колону турецької армії, в результаті чого загинули десятки військовослужбовців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з 6 березня в сирійському Ідлібі оголошено перемир'я. Такої домовленості досягли Путін і Ердоган під час екстреної зустрічі у Москві через загострення в Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?