Ердоган відмовився розривати зв'язки з Кремлем
Категорія
Політика
Дата публікації

Ердоган відмовився розривати зв'язки з Кремлем

Ердоган відмовився розривати зв'язки з Кремлем
Джерело:  online.ua

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що його країна не може відмовитись від газу з РФ та не планує розривати зв'язки із кремлівським диктатором та військовим злочинцем Володимиром Путіним.

Джерело:  Hurriyet

Ердоган відмовляється розривати зв'язки з Путіним 

Щодо війни з Росією та Україною, то, звісно, ми зараз проводимо збалансовану політику і щодо Росії, і щодо України. І в цій політиці балансу, звичайно, я не маю наміру розривати зв’язки з паном Путіним, чи паном Зеленським, - зазначив Ердоган.

Турецький лідер підкреслив, що продовжує проводити телефоні переговори як з кремлівським диктатором Путіним, так і з президентом України Володимиром Зеленським.

Туреччина продовжуватиме це роботи, оскільки початок нової світової війни не піде на користь ні нашому регіону, ні всьому світу. Втім, у нас є зв'язки з обома сторонами. З Росією ми маємо проект в атомній енергетиці АЕС "Аккую". Сподіваюся, протягом наступного року ми завершимо та відкриємо його... Знову ж таки, звідки ми беремо 50% природного газу, який зараз використовуємо? Поставляємо з Росії. Для нас це стратегічно важливі відносини. І ми не можемо розірвати ці стосунки, - наголосив Ердоган.

Володимир Зеленський та Реджеп Ердоган (Фото - president.gov.ua)

Своєю чергою він також додав, що Туреччина також має багато партнерських відносин з Україною в галузі продуктів харчування і має намір продовжувати їх й надалі.

Зі свого боку прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі закликав до термінового припинення вогню в Україні та проведення переговорів між Україною та РФ.

Драгі зауважив, що наразі важливо посилювати тиск на Кремль, щоб посадити Путіна за стіл переговорів.

Італія продовжуватиме підтримувати уряд України у його зусиллях у протистоянні російському вторгненню. Ми зробимо це у тісній координації з нашими європейськими партнерами, - підкреслив очільник італійського уряду.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?