Ердоган закликав Захід задовільнити вимоги Росії щодо зернової угоди
Категорія
Політика
Дата публікації

Ердоган закликав Захід задовільнити вимоги Росії щодо зернової угоди

Ердоган закликав Захід задовільнити вимоги Росії щодо зернової угоди
Джерело:  online.ua

Турецький лідер Реджеп Ердоган закликав західні країни задовольнити вимоги Росії для продовження дії зернової угоди.

Джерело:  Daily Sabah

Туреччина закликає Захід виконати умови Росії для продовження зернової угоди  

Ердоган заявив, що відмова Росії від зернової ініціативи матиме "значний негативний вплив".

Президент Туреччини зазначив, що припинення угоди матиме "низку наслідків": підвищення світових цін на продовольство, голод у деяких регіонах і наступні нові хвилі міграції.

Ердоган заявив, що Туреччина "використає всі інструменти дипломатії та зосередить свої зусилля" на продовженні цієї угоди.

Що відомо про провокації Росії у Чорному морі

За інформацією директора ЦРУ Вільяма Бернса, армія РФ готується атакувати цивільні кораблі в Чорному морі у рамках операції під "чужим прапором".

Ми бачимо деякі дуже тривожні ознаки того, що росіяни розглядають операції під фальшивим прапором, які ми також підкреслювали напередодні війни, - іншими словами, розглядають способи, якими вони можуть здійснювати напади на судна в Чорному морі, а потім звинуватять, спробують звинуватити в цьому українців, - зазначив Бернс.

Тим часом у Раді нацбезпеки США повідомили, що, за даними розвідки, Росія встановила додаткові морські міни біля українських портів.

Білий дім вважає, що це частина скоординованих зусиль Росії з виправдання можливих нападів на цивільні судна в Чорному морі і покладання провини за них на Україну.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?