Єрмак пояснив, коли потенційно зустрінуться радники лідерів нормандської четвірки
Категорія
Політика
Дата публікації

Єрмак пояснив, коли потенційно зустрінуться радники лідерів нормандської четвірки

Єрмак пояснив, коли потенційно зустрінуться радники лідерів нормандської четвірки
Джерело:  online.ua

Новий контакт щодо війни на Донбасі на рівні "нормандської четвірки" може відбутися наступного місяця, стверджує голова Офісу президента України Андрій Єрмак. Він наголосив, остаточних дат ще не визначили з цього питання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ політика перед медіа.

За його словами, наразі не йдеться про організацію "нормандського саміту" на рівні лідерів.

"Зараз обговорюються нові дати, причому з самого початку січня. Ми розраховуємо, що до кінця січня зустріч на рівні політичних радників відбудеться", - наголосив Єрмак.

Нещодавно радник голови ОПУ Михайло Подоляк виступив із заявою про зустріч "нормандського формату" на рівні радників. Він пояснив, що такі переговори організують найближчим часом.

Слід нагадати, що українська сторона продовжує наголошувати на необхідності проведення повноцінного нормандського саміту згідно з ініціативою президента Володимира Зеленського. Він закликає до узгодження на рівні лідерів нової дорожньої карти для врегулювання війни на Донбасі.

Утім, російська сторона відзначає безперспективність подібних ініціатив. У Кремлі стверджують, що попередні домовленості з грудня 2019 року не виконалися та саме Київ у цьому винен. Буквально говориться, що немає "сутності" на майбутніх переговорах.

Як повідомляв ONLINE.UA, позиція Росії на рівні Тристоронньої контактної групи чи у переговорах "нормандської" четвірки призвела до фактичного блокування цих форматів. Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков назвав наявну ситуацію "глухим кутом". За словами політика, у врегулюванні на Донбасі не вдалося досягти значного прогресу, хоча пройшов рік з моменту зустрічі лідерів у Парижі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?