Разумков оголосив про глухий кут для переговорів нормандської четвірки
Категорія
Політика
Дата публікації

Разумков оголосив про глухий кут для переговорів нормандської четвірки

Разумков оголосив про глухий кут для переговорів нормандської четвірки

Позиція Росії на рівні Тристоронньої контактної групи чи у переговорах "нормандської" четвірки призвела до фактичного блокування цих форматів. Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков назвав наявну ситуацію "глухим кутом". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

За словами політика, у врегулюванні на Донбасі не вдалося досягти значного прогресу, хоча пройшов рік з моменту зустрічі лідерів у Парижі.

"Я все ж таки сподіваюсь ми зможемо вийти з цього глухого кута, який ми спостерігаємо на рівні Нормандського формату. Тому що пройшов рік, але це не проблема України, на жаль – це проблема одного, іншого перемовника, позиція якого достатньо деструктивна як в ТКГ, так і в нормандському форматі, я маю на увазі Росію. В цьому плані також парламент буде готовий долучитися", - наголосив Разумков.

Нагадаємо, у 2020 році президент Володимир Зеленський планував добитися нової зустрічі лідерів "нормандського формату". Він стверджував, що саме такими були домовленості між політиками у грудні 2019.

Утім, російська сторона звертала увагу на невиконання домовленостей минулого року та прямо відмовлялася організовувати переговори найвищого рівня.

Водночас влітку та восени російська сторона на рівні ТКГ блокувала ініціативи та переговорний процес, вимагаючи від Ради скасувати постанову про місцеві вибори — у документі говорилося, що голосування в ОРДЛО неможливо провести через, відповідно, окупацію. Москві не подобалося це твердження та вона виступала з ультиматумом.

Як повідомляв ONLINE.UA, ситуація в зоні ООС загострилася — бойовики посилили обстріли по позиціях українських захисників, попри оголошене на Донбасі перемир’я. Напередодні ворог шість разів відкривав вогонь по позиціях бійців ЗСУ, внаслідок чого один український військовослужбовець отримав бойове поранення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?