ЄС частково поступився Кремлю у питанні транзиту до Калінінграда
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄС частково поступився Кремлю у питанні транзиту до Калінінграда

ЄС частково поступився Кремлю у питанні транзиту до Калінінграда
Джерело:  online.ua

13 липня керівництво Європейської комісії оприлюднило додаткові вказівки для держав-членів Євросоюзу щодо транзиту товарів з РФ, де дозволила рух окремих підсанкційних товарів до Калінінградської області залізничним транспортом.

Джерело: "ЄП"

ЄС поступився РФ у питанні транзиту до Калінінграда

Ці вказівки підтверджують, що транзит санкційних товарів автомобільним транспортом російськими операторами заборонений згідно із заходами ЄС. Для залізничного транспорту не існує такої подібної заборони без шкоди для зобов’язань держав-членів здійснювати ефективний контроль, – сказано в повідомленні.

Офіційний Брюссель звертає увагу на те, що країни-члени Євросоюзу можуть контролювати обсяг транзиту, орієнтуючись на середній показник за останні три роки, а також обмежувати "незвичайні потоки товарів чи схеми торгівлі".

Транзит санкційних товарів і технологій військового та подвійного призначення повністю заборонений у будь-якому випадку – незалежно від виду транспорту, – пише видання.

Ба більше, члени Євросоюзу забов'язані стежити, щоб санкційні товари, які рухаються транзитом, не потрапляли на територію блоку. ЄК офіційно попереджає, що вони будуть нести відповідальність у разі обходу санкцій.

У цьому світлі Комісія підкреслює важливість моніторингу двосторонніх торговельних потоків між Росією та Калінінградською областю, щоб гарантувати, що підсанкційні товари не можуть потрапити на митну територію ЄС, – заявляє офіційний Брюссель.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?