ЄС готовий зняти санкції з російського банку заради продовження зернової угоди — FT
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС готовий зняти санкції з російського банку заради продовження зернової угоди — FT

ЄС готовий зняти санкції з російського банку заради продовження зернової угоди — FT
Джерело:  online.ua

В ЄС готові зробити певні поступки Росії та дозволити російському Россельхозбанку створити дочірню компанію, які підключать до системи SWIFT в обмін на продовження зернової угоди з Україною.

Джерело:  Financial Times

ЄС може вивести з під санкцій російський банк заради зернової угоди  

За інформацією видання, таке рішення покликане захистити щодо експорту українського зерна між Києвом та Москвою.

У якості посередників у переговорах приймають участь представники ООН.

Виведення з під санкцій дозволить російському банку проводити платежі, пов'язані з експортом зерна.

Дочірня компанія банка отримає доступ до системи  SWIFT, від якої було відключено більшість російських банків після злочинного вторгнення армії РФ в Україну.

Однак Москва також вимагає відновлення постачання сільгосптехніки та запчастин, зняття обмежень на страхування та перестрахування.

Як одні з провідних виробників сільгосппродукції, Росія та Україна є великими гравцями на ринках зернових та олійних культур, від пшениці та ячменю до ріпаку та соняшникової олії. Росія також домінує над ринком добрив.

Москва пригрозила не продовжувати угоду після 18 липня, якщо не буде виконано низку вимог, включаючи усунення перешкод для експорту російського зерна та добрив.

Росія наполягає на поновленні постачання аміаку трубопроводом через Україну до чорноморського порту Одеса, який простоює з минулого року.

Москва відмовляється подовжувати зернову угоду 

Речник кремлівського диктатора і військового злочинця Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що шансів на продовження зернової угоди не має.

Він зазначив, що угода передбачає двосторонні відносини на рівні  договірних держав або об’єднань.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?