ЄС готує новий пакет санкцій проти Росії
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄС готує новий пакет санкцій проти Росії

ЄС готує новий пакет санкцій проти Росії
Джерело:  online.ua

В ЄС готують новий пакет санкцій проти Росії, до якого увійдуть економічні обмеження проти причетних, до вивезення культурних цінностей з окупованих армією РФ районі України. 

Джерело:  EUobserver

Що відомо про нові санкції ЄС проти Росії

Зазначається, що у документі, запропонованому та поширеному представниками Єврокомісії, пропонується введення санкцій проти 5 російських високопосадовців, які причетні до вивезення творів мистецтва та музейних експонатів з окупованих Росією територій України.

Культурні цінності Херсонського художнього музею було вилучено з музею та незаконно вивезено до Сімферополя, до незаконно анексованого Криму, - йдеться у проекті до пакету санкцій.

Зокрема, один з причетних до викрадення культурних цінностей, проти якого запропоновано введення санкцій, допоміг російським військовим злочинцям пограбувати Херсонський обласний музей.

Ще одна особа виявила місцезнаходження творів мистецтва з Маріупольського художнього музею імені Куїнджі і добровільно передала їх російській владі, яка сприяла їх передачі до Донецького краєзнавчого музею.

Що відомо про 11 пакет санкцій ЄС проти Росії 

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн запропонувала у новому пакеті санкцій закрити лазівки у економічних санкціях проти Росії.

Єврокомісія запропонувала внести до чорного списку кілька китайських компаній та обмежити експорт до країн, які, як вважається, причетні до обходу торгових обмежень Росії.

Декілька дипломатичних джерел повідомили у понеділок, що 27 країн-членів ЄС, які мають погодитися на введення нових санкцій, проведуть у середу перше обговорення пропозиції.

За словами джерел, пропозиція спрямована на боротьбу з обходом існуючих торгових обмежень через треті країни після того, як ЄС назвав Китай, Туреччину, ОАЕ, країни Центральної Азії та Кавказу потенційними винуватцями.

За словами дипломатів, знайомих із цією пропозицією, активи семи компаній у Китаї будуть заблоковані в ЄС, що стане першим для блоку покаранням Китаю за звинувачення Пекіна у війні Росії в Україні.

У понеділок офіційний представник міністерства закордонних справ Китаю Ван Веньбінь заявив, що Китай закликає ЄС не йти "неправильним шляхом" і що він готовий вжити заходів для захисту своїх прав та інтересів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?