Росія знову заблокувала роботу "зернового коридору" — що відбувається
Категорія
Економіка
Дата публікації

Росія знову заблокувала роботу "зернового коридору" — що відбувається

Росія знову заблокувала роботу "зернового коридору" — що відбувається
Джерело:  online.ua

8 травня офіційно стало відомо, що російська влада відмовилась реєструвати судна на вхід та проводити їх інспекції - таким чином вона знову заблокувала роботу "зернового коридору".

Джерело:  Мінінфаструктури

РФ вкотре заблокувала роботу зернового коридору

Російська Федерація в черговий раз фактично зупинила "Зернову ініціативу", відмовившись реєструвати судна на вхід та проводити їх інспекції. Такий підхід повністю суперечить умовам діючої Угоди, – повідомляють представники відомства.

Українська влада звертає увагу на те, що деструктивна політика офіційної Москви заважає формуванню інспекційного плану відповідно до процедур СКЦ, які передбачають щоденне погодження всіма сторонами плану інспекцій як на вихід, так і на вхід.

Що важливо розуміти, станом на 8 травня на інспекцію в територіальних водах Туреччини очікують 90 суден, з яких 62 – це судна, які йдуть під завантаження.

Окрім того, наголошується, що наразі призупинено інспекції як вхідного, так і вихідного флоту.

Україна очікує на реакцію міжнародних партнерів на дії РФ

Мінінфраструктури звертає увагу на те, що Україна категорично не приймає намагання Росії зупинити реєстрацію та інспектування вхідного флоту, які мають відбуватися з огляду на працюючу Ініціативу.

Офіційний Київ розраховує почути позицію партнерів, ООН та команди турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана з цього приводу.

Не можна також не згадати про те, що через дії країни-агресорки експорт української агропродукції зерновим коридором у квітні не дотягнув і до 3 млн тонн.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?