ЄС готує потужний інвестиційний проєкт для України на мільярди євро
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄС готує потужний інвестиційний проєкт для України на мільярди євро

ЄС готує потужний інвестиційний проєкт для України на мільярди євро
Джерело:  online.ua

Керівництво Євросоюзу готує новий інвестиційний проєкт для українського партнера, його обсяги за неофіційними уточненнями джерела сягають мільярдів євро.

Джерело: РБК-Україна

За словами топ-посадовця ЄС, відповідний план у рамках співпраці з країнами Східного партнерства буде підкріплено програмою грантів та банківських гарантій.

Передбачається, що обсяги інвестиційного пакета сягає 6,5 мільярда євро.

“Буде запущений інвестиційний пакет на 6,5 млрд євро, в рамках економічного та інвестиційного плану, спрямованого на стимулювання державних і приватних інвестицій (в українську економіку)”, - наголосив посадовець.

Це - новий порядок денний у відносинах Євросоюз з державами-представниками Східного партнерства, про який оголосили на початку липня. Його підкріплятимуть згаданими програмами грантів і банківських гарантій, що сягатиме до 2,3 мільярда доларів та в перспективі здатне залучити до 17 мільярдів євро інвестицій.

Такі суми розподілятимуть між учасниками формату співпраці.

Фінансова співпраця України з ЄС

Нещодавно Єврокомісія узгодила надання нового траншу українському уряду, який сягатиме 600 мільйонів євро. Це - друга частина обговореної до того макрофінансової допомоги

“Комісія прийняла рішення про виділення другого траншу макрофінансової допомоги ЄС Україні в розмірі 600 мільйонів євро. Це друга і остання виплата в рамках даної програми на загальну суму 1,2 мільярда євро… Україна виконала узгоджені політичні умови, що разом з хорошим прогресом щодо поточної програми України з МВФ дозволило комісії прийти до позитивного рішення щодо другого внеску. Фактична виплата коштів відбудеться наприкінці жовтня”, — наголосив віцепрезидент ЄК Валдіс Домбровскіс.

Одночасно з цим меморандум про продовження діючої програми stand-by між Україною та Міжнародним валютним фондом перебуває на завершальному етапі своєї підготовки.

За уточненням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, ми завершуємо роботу з Міжнародним валютним фондом по підготовці меморандуму щодо продовження нашої програми”.

“Ми маємо дуже інтенсивний діалог зі Світовим банком і маємо дуже багато проєктів і хороші перспективи вже на наступний рік”, - резюмував він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?