ЄС готує потужний санкційний удар по режиму Лукашенка
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС готує потужний санкційний удар по режиму Лукашенка

ЄС готує потужний санкційний удар по режиму Лукашенка
Джерело:  online.ua

15 листопада офіційно стало відомо, що очільники Міністерств закордонних справ країн Європейського союзу затвердили критерії нових санкцій, що запроваджують щодо осіб і організацій, пов'язаних із організацією міграційної кризи на кордоні Білорусі та Польщі.

Джерело: Twitter-сторінка брюссельського кореспондента "Радіо Свобода" Рікарда Джозвяка

ЄС ввів нові санкції проти Білорусі через міграційну кризу

"Міністри закордонних справ ЄС офіційно ухвалили нові критерії санкцій щодо Білорусі. Сьогодні вони також матимуть політичну згоду на введення додаткових санкцій, але фактичний список громадян та організацій не буде готовий сьогодні", - розповів журналіст.

Як уже згадувалося раніше, іноземним медіа вдалося дізнатися, що під новий санкційний удар можуть потрапити очільник Міністерства закордонних справ Білорусі Володимир Макей та білоруська авіакомпанія "Белавіа", а також головний аеропорт країни.

Окрім того, наголошується, що офіційний Брюссель розглядає шостий санкційний пакет, який може включати наказ для фірм Євросоюзу заблокувати постачання до національного аеропорту Мінська - ці дані підтвердили два дипломати.

Що важливо розуміти, білоруський диктатор Олександр Лукашенко, який уже перебуває під міжнародними санкціями за придушення протестів, заявив,що може вжити заходів у відповідь проти будь-яких санкцій, у тому числі шляхом припинення транзиту природного газу через Білорусь.

Влада Євросоюзу звинувачує Лукашенка у тому, що його команда спонукає мігрантів приїжджати на свою територію, а потім підштовхує тисячі з них перетнути кордон до Польщі та інших сусідніх держав ЄС у відповідь на санкції, введені проти Мінська.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?