ЄС хоче створити військові сили швидкого реагування
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС хоче створити військові сили швидкого реагування

ЄС хоче створити військові сили швидкого реагування
Джерело:  online.ua

14 держав Європейського Союзу, включно з Німеччиною і Францією, підтримали ідею створення військових сил швидкого реагування, які могли б застосовуватися на ранньому етапі міжнародних криз. Цю інфрмацію підтвердив анонімний високопоставлений чиновник Євросоюзу.

Джерело:  Reuters

Якими хочуть створити військові сили швидкого реагування ЄС

Як стверджують інсайдери, країни наполягають на тому , що Європейський Союз повинен створити бригаду з 5 тисяч солдатів, можливо, підкріплену кораблями і літаками, щоб мати змогу допомогти демократичним іноземним урядам, які знаходяться у скрутному становищі.

Згідно з останніми даними, міністри оборони Євросоюзу планують обговорити цю пропозицію вже 6 травня під час чергової зустрічі під головуванням шефа європейської дипломатї Жозепа Борреля, який дорікає блоку в небажанні більш активно втручатися за кордоном, особливо в таких державах, як Лівія.

Це рішення підтримали 14 країн, а саме: Австрія, Бельгія, Кіпр, Чехія, Німеччина, Греція, Франція, Ірландія, Італія, Люксембург, Нідерланди, Португалія, Словенія та Іспанія.

"Вперше почавши обговорення в 1999 році, ЄС в 2007 році створив дієздатну систему бойових груп чисельністю 1500 осіб для реагування на кризи, але вони ніколи не використовувалися. Ці бойові групи тепер можуть скласти основу так званих сил першого входу, що є частиною нового імпульсу до посилення обороноздатності ЄС", - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, починаючи з 2021 року у офіційного Брюселю є загальний бюджет для спільної розробки озброєнь, він також розробляє військову доктрину на 2022 рік.

Коротко про попередження щодо атаки РФ

  • Очільник ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що під виглядом підготовки до майбутніх військових навчань "Запад 2021" РФ стягує війська до кордону з Україною.

  • Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня через нові провокації РФ.

  • Українська розвідка попередила, що РФ готує масштабні провокації й може ввести бойовиків вглиб України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?