ЄС хоче завадити Росії обходити санкції через треті країни
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС хоче завадити Росії обходити санкції через треті країни

ЄС хоче завадити Росії обходити санкції через треті країни
Джерело:  online.ua

Європейський Союз закликає треті країни посилити контроль за торгівлею з метою перешкоджання Росії обходити санкції.

Джерело: Bloomberg

Заходи безпеки в ЄС

Європейський Союз проситиме треті країни, у яких спостерігається сплеск імпорту товарів та передових технологій з ЄС, посилити моніторинг торгівлі, аби технології не потрапляли до Росії, оскільки вони можуть використовуватися нею для ведення війни в Україні.

У медіа пишуть, що експорт багатьох технологій з ЄС і країн Великої сімки до Росії значно скоротився після введення санкцій і експортного контролю.

Проте їх поставки з ЄС і G-7 до таких країн, як Туреччина, Об’єднані Арабські Емірати та інші країни Східної Європи та Центральної Азії різко зросли, і, у свою чергу, експорт із цих країн до Росії також зріс, що викликає певні припущення.

У виданні повідомляютиь, що ЄС та союзники зосереджені на згортанні будь-яких “лазівок” і запобіганні обходу запроваджених санкцій.

США також посилили тиск на Туреччину та ОАЕ, з метою стримування торгових потоків з Росією.
Повідомляєтсья, що цього місяця Туреччина припинила транзит підсанкційних товарів до Росії, але залишаються побоювання, що товари, продані на турецькому ринку, можуть бути реекспортовані до країни-агресорки.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та президент США Джо Байден заявили, що вони продовжуватимуть підтримку України та зроблять усе можливе для запобігання обходу санкцій.

Ми продовжуватимемо підтримувати Україну та зменшувати здатність Росії вести війну. Ми посилюємо застосування санкцій, з метою запобігання їх обходу. Ми повинні перервати маршрути постачання, які продовжують живити російську військову машину, і будемо застосовувати санкції до тих, хто до цього причетний, – заявили вони у спільній заяві.

Обхід Росією європейських санкцій

Імпорт чіпів із Туреччини та ОАЕ різко зріс після вторгнення РФ в Україну. Є ймовірність,що саме через ці країни європейські товари надходять до Росії.

За словами експертів, поставки з Китаю до Росії також зросли, оскільки Пекін відіграє все більш важливу роль у забезпеченні Москви

Також було виявлено, російська компанія-виробник БПЛА "Орлан-10", які використовуються окупаційною армією РФ, закуповує комплектуючі для їх виробництва в США та Китаї, попри накладені санкції.

До цього повідомлялося, що усього за кілька миль від узбережжя Греції між танкерами тіньового флоту переправили мільйони барелів нафти та палива з РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?