ЄС кинув виклик Путіну перед його переговорами з Байденом
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС кинув виклик Путіну перед його переговорами з Байденом

ЄС кинув виклик Путіну перед його переговорами з Байденом
Джерело:  online.ua

7 грудня очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн офіційно попередила російську владу про розширення існуючих санкцій проти неї та готовність Європейського Союзу вжити додаткових обмежувальних заходів у разі вторгнення Росії в Україну.

Джерело: сайт ЄК

ЄС готовий ввести нові санкції проти РФ

У цьому контексті ми також повинні говорити про переміщення російських військ та їхнє масивне нарощування вздовж східного кордону України. Я хочу ще раз наголосити на повній і непохитній підтримці України з боку ЄС перед обличчям цієї агресії проти її територіальної цілісності та суверенітету", - наголосила Урсула фон дер Ляєн.

За її словами, офіційний Брюссель буде жорстко реагувати на будь-які подальші агресивні дії команди Володимира Путіна. Європейський Союз не збирається закривати очі на порушення міжнародного права або будь-які інші зловмисні дії, вжиті проти Євросоюзу чи його сусідів, включно з Україною.

Ця відповідь набуде форми рішучого нарощування та розширення існуючих режимів санкцій. До того ж ми готові вжити додаткових обмежувальних заходів. Ми робитимемо це за узгодженням з нашими однодумцями... Щоб бути гранично ясним: ми хотіли б конструктивно взаємодіяти з Москвою, але це залежить від них. В цей час саме усвідомлений вибір та агресивні дії Росії продовжують дестабілізувати безпеку в Європі", - підсумувала очільниця Європейської комісії.

Урсула фон дер Ляйен (фото — flickr.com)

Як уже згадувалося раніше, 7 грудня американський лідер Джо Байден проведе відеопереговори з очільником Кремля Володимиром Путіним на тлі останніх тривожних новин про можливе вторгнення російської армії в Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?