ЄС направив РФ спільну відповідь щодо "гарантій безпеки"
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС направив РФ спільну відповідь щодо "гарантій безпеки"

ЄС направив РФ спільну відповідь щодо "гарантій безпеки"
Джерело:  online.ua

Головний дипломат Європейського Союзу Жозеп Боррель передав відповідь 27 країн ЄС на лист МЗС Росії щодо так званих "гарантій безпеки".

Джерело: Твіттер Жозепа Борреля

Боррель направив РФ відповідь на вимоги "гарантій безпеки"

Верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель повідомив, що він відповів Росії від імені країн ЄС на лист глави МЗС РФ Сергія Лаврова щодо "гарантій безпеки".

Я відповів від імені держав-членів ЄС на листи, які вони отримали від міністра Лаврова, - написав голова дипломатії ЄС.

Він закликав до вирішення напруженісті та розбіжностей шляхом діалогу та дипломатії.

Ми закликаємо Росію до деескалації та звернення назад нарощування військової могутності в Україні та навколо неї, а також у Білорусі, - йдеться у повідомленні Борреля.

Зі свого боку постпредство РФ при ЄС повідомило, що у четвер постійний представник Росії при Євросоюзі Володимир Чижов прийняв директора Європейської зовнішньополітичної служби з питань безпеки та оборонної політики Йонніку Балфоорт, яка за дорученням Борреля передала його послання на адресу Лаврова від імені глав МЗС 27 країн-членів ЄС.

Цей документ є реакцією на послання міністра закордонни справ Російської Федерації з тематики неподільності безпеки, спрямоване 28 січня 2022 р. главам зовнішньополітичних відомств низки європейських країн, США та Канади (опубліковано 1 лютого 2022 р.), - написали у представництві РФ.

У документі наголошується, що при цьому Балфоорт пояснила, "що в ЄС не передбачають оприлюднювати цю відповідь".

Нагадаємо, що на початку лютого РФ надіслала лист країнам-членам ЄС з проханням надати їй юридично закріплені гарантії безпеки. Такі ж гарантій вона вимагала від США та НАТО, вони включали нерозширення альянсу на схід та відмову від прийняття України.

І США, і НАТО заявили, що кожна країна може сама обирати до яких безпекових союзів приєднуватися.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?