ЄС не визнає псевдовибори РФ на окупованих територіях — заява
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС не визнає псевдовибори РФ на окупованих територіях — заява

ЄС не визнає псевдовибори РФ на окупованих територіях — заява
Джерело:  online.ua

Європейський Союз рішуче засуджує так звані "вибори" в Криму, а також в окремих частинах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України. В ЄС також зазначили, що РФ понесе відповідальність за ці незаконні дії.

Джерело:  Представництво Євросоюзу в Україні

ЄС засуджує фейкові вибори РФ

Ми рішуче відкидаємо цю нову марну спробу Росії легітимізувати або нормалізувати свій незаконний військовий контроль і спробу анексії частини українських територій, що були засуджені в Резолюції ГА ООН, прийнятій 12 жовтня 2022 року. Це є ще одним явним порушенням міжнародного права, включно зі Статутом ООН, незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, – наголошується в заяві.

Боррель підкреслив, що ЄС не визнає і не визнаватиме ані проведення цих так званих "виборів", ані їхні результати, а політичне керівництво Росії та особи, причетні до їхньої організації, понесуть відповідальність за ці незаконні дії.

Високий представник також відзначив, що незаконні “вибори” відбулися в умовах примусової та незаконної видачі РФ паспортів, у тому числі дітям, примусового переміщення та депортації, масових і систематичних порушень прав людини, а також залякування та посилення репресій щодо українських громадян з боку Росії та нелегітимно призначеної влади на тимчасово окупованих територіях України.

На переконання Євросоюзу, РФ має негайно, повністю та беззастережно вивести всі свої війська та військову техніку з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

МЗС засуджує "вибори" РФ та закликає світ до нових санкцій

У відомстві зазначили, що оголошені РФ так звані "вибори" до місцевих окупаційних адміністрацій на тимчасово окупованих територіях України грубо порушують суверенітет та територіальну цілісність України, українське законодавство та норми міжнародного права, зокрема Статут ООН.

У відомстві зауважили, що, організовуючи фейкові вибори в українських областях та Криму, Кремль продовжує делегітимізацію російської правової системи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?