ЄС оперативно готується до створення війська - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС оперативно готується до створення війська - що відбувається

ЄС оперативно готується до створення війська - що відбувається
Джерело:  online.ua

Влада ЄС терміново готується до створення спільного постійного корпусу з охорони кордонів та берегової лінії. Так, віцепрезидент Єврокомісії Маргаритіс Шинас наполягає на тому, що даний крок допоможе зменшити тиск на так звані "прифронтові" держави Євросоюзу. За попередніми даними, обговорення цього питання відбудеться вже 20 лютого, коли представники ЄС зберуться, аби обговорити фінансову перспективу спілки на наступні 7 років

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

"Враховуючи темпи міграції та безпекову ситуацію, нашим пріоритетом є мати постійний корпус для охорони європейських кордонів та берегової лінії. Такий корпус буде мати штат 10 тисяч службовців зі зброєю та власним обладнанням", - наголосив Маргаритіс Шинас.

Він також наголосив, що даний крок допоможе "федералізувати" підхід до охорони зовнішніх кордонів. Крім того, за його словами, рішення вже ухвалене, а питання стоїть лише за виділенням грошей на втілення ідеї.

"Зараз виникає дивна ситуація, коли деякі уряди хочуть, щоб ми краще організували кордони, але не поспішають платити за це. Це неправильний підхід. Якщо ми хочемо мати відповідну охорону кордонів, то повинні отримати достатньо грошей, щоб це відбулося", – розповів європейський політик.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше очільник ОБСЄ Еді Рама виступив з доволі неочікуваною заявою.  На його думку, поки РФ буде жити в страху бути "оточеною" НАТО і ЄС, ситуація на Донбасі не матиме вирішення і не покращиться.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?