ЄС остаточно вирішив, чи відновлювати діалог з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС остаточно вирішив, чи відновлювати діалог з Путіним

ЄС остаточно вирішив, чи відновлювати діалог з Путіним
Джерело:  online.ua

Лідери Європейського Союзу заблокували та відкинули план канцлерки ФРН Ангели Меркель та французького лідера Еммануеля Макрона щодо відновлення прямого діалогу з очільником Кемля Володимиром Путіним.

ДжерелоBloomberg

Меркель закликала ЄС відновити саміти з Путіним

"Я б хотіла зробити сміливіший крок. Будуть розроблені формати та умови для переговорів з Росією. Але не на рівні лідерів", - озвучила свою пропозицію нещодавно Ангела Меркель.

Не можна також не звернути увагу на те, що цю пропозицію вилучили з остаточного комюніке після перемовин. Цю інформацію підтвердила сама канцлерка, покидаючи місце проведення саміту в Брюсселі.

Як уже згадувалося раніше, Євросоюз відмовився від переговрів на вищому рівні з Путіним з моменту окупації Криму.

Пропозицію Макрона та Меркель публічно розніс вщент Марк Рютте з Нідерландів, який пообіцяв, що не буде відвідувати жодних переговорів з Путіним.

Румунський президент Клаус Іоанніс звернув увагу на те, що поки рано говорити про саміт з РФ, а представник Естонії Кая Каллас зазначила, що з подивом виявила, що це питання стоїть на порядку денному.

Що відомо про план Меркель щодо діалогу з Путіним

23 червня німецька лідерка Ангела Меркель закликала ЄС налагодити переговори на високому рівні з очільником Кремля Путіним, намагаючись підтримати франко-німецьку пропозицію щодо саміту з російським президентом - це спровокувало серйозний конфлікт в Євросоюзі.

Макрон та Меркель представили партнерам з ЄС пропозицію, що передбачає як схвалення ймовірності нових економічних санкцій проти Москви, так і сигнал про відкритість до саміту з Путіним.

"Пропозиція негайно зустріла спротив деяких країн ЄС, особливо трьох країн Балтії та Польщі. Ініціативу обговорюватимуть у четвер на саміті ЄС. Україна вважає ініціативи щодо відновлення проведення самітів між Євросоюзом та Росією небезпечним відхиленням від санкційної політики", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?