ЄС озвучив останнє попередження Польщі після ЛГБТ-скандалу
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС озвучив останнє попередження Польщі після ЛГБТ-скандалу

ЄС озвучив останнє попередження Польщі після ЛГБТ-скандалу
Джерело:  online.ua

7 вересня влада Європейського Союзу звернулася до п’яти польських регіональних рад із жорсткою вимогою відмовитися від заяв про те, що вони "вільні від ЛГБТ зони", щоб отримати фінансування з фондів ЄС.

Джерело: видання  Euractiv

Євросоюз попередив польські регіони про втрату фінансування через ЛГБТ-скандал

Згідно з останніми даними, польські ЛГБТ-активісти оприлюднили у соціальних мережах скан листа, і уже 6 вересня речник Люблінського воєводства підтвердив його отримання. Представниця Європейської комісії у Варшаві також підтвердила, що лист надіслано.

"Комісія хотіла б підкреслити, що оголошення територій, робочих місць чи послуг, вільних від ЛГБТІК, є діями, що суперечать цінностям, викладеним у статті 2 Договору про Європейський Союз",- сказано в повідомленні.

У документі йдеться про те, що додаткове фінансування в рамках частини фонду блоку для відновлення від наслідків COVID буде призупинено до очікування відповідей регіонів на занепокоєння Комісії. Що важливо розуміти, ці гроші є частиною REACT-EU (Допомога у відновленні для згуртованості та територій Європи), пакета додаткових фондів згуртування, в рамках яких Польщі було виділено загалом понад 1,5 млрд євро.

"Наразі лист аналізують, щоб підготувати відповідь", - наголосив один із представників Люблінського воєводства.

Варто звернути увагу на те, що Люблінське та Малопольське воєводства нещодавно знову проголосували за те, щоб залишатися вільними від "ідеології ЛГБТ".

Офіційний Брюссель продовжує сперичатися з Польщею та Угорщиною з різних питань, починаючи від прав ЛГБТ до свободи преси. Два місяці тому Європейська комісія подала судовий позов проти обох країн через заходи, які, за її словами, дискримінують гей-спільноту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?