ЄС посилить контроль над реекспортом підсанкційних товарів до Росії
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄС посилить контроль над реекспортом підсанкційних товарів до Росії

ЄС посилить контроль над реекспортом підсанкційних товарів до Росії
Джерело:  online.ua

ЄС планує запросити треті країни, де зростає імпорт із ЄС сучасних технологій та інших товарів, які можуть бути використані Росією у військових цілях, посилити моніторинг торгівлі.

Джерело: Bloomberg

ЄС посилює контроль за дотриманням санкцій

Після введення санкцій та експортного контролю експорт передових напівпровідників, інтегральних схем та інших технологій з ЄС та країн Великої сімки до Росії значно скоротився. Однак постачання в такі країни, як Туреччина, ОАЕ, Казахстан та інші країни Східної Європи та Центральної Азії, де спостерігається сплеск імпорту з ЄС, різко зросли. У свою чергу, із цих країн виріс експорт до Росії.

Європейський Союз планує просити треті країни посилити моніторинг торгівлі, щоб запобігти можливому використанню цих товарів Росією у військових цілях.

Інформація, отримана з джерел, свідчить про те, що Європейський Союз планує запросити посилений моніторинг торгівлі третіми країнами, де можливий імпорт із ЄС товарів і технологій, які підпадають під санкції та можуть бути використані у військових цілях Росією. Цей запит буде спрямований на розширення відстеження та збору інформації про торгові потоки, і охоплюватиме сотні товарів та технологій. Мета запиту полягає в тому, щоб виявити, чи підпадають підсанкційні товари в Росію.

Після введення санкцій та експортного контролю експорт передових технологій з ЄС та країн Великої сімки до Росії значно скоротився, проте постачання до інших країн, таких як Туреччина, ОАЕ, Казахстан та інші країни Східної Європи та Центральної Азії, зросли, а потім відбувся експорт з цих країн країн у Росію.

Що відомо про контроль над санкціями проти РФ

Наразі Європейський Союз та його партнери приділяють все більше уваги закриття будь-яких можливостей для обходу санкцій та запобігання постачанню заборонених товарів до Росії. США також активно тиснуть на Туреччину та ОАЕ, вимагаючи від них дотримання режиму санкцій та припиняючи потоки товарів, які прямують до Росії.

Нещодавно Туреччина призупинила транзит санкційних товарів до Росії, але все ще існує побоювання, що такі товари можуть бути реекспортовані після продажу на території Туреччини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?